Mobiel abonnement afkopen

Mobiel abonnement afkopen: Kan dat?

Daar waar er vroeger nog veel mensen waren die prepaid belden, zien we dat tegenwoordig steeds minder vaak. We willen allemaal het nieuwste toestel en oneindig veel belminuten en data, dan is een abonnement de enige optie. Maar wat als je een mobiel abonnement wilt afkopen?

Nieuwe smartphones zijn, zoals je vast weet, heel erg duur. Het afsluiten van een abonnement geeft je de mogelijkheid direct een nieuwe telefoon te ontvangen. Deze betaal je vervolgens af met de maandelijkse betaling van je abonnement. Een mooi systeem, maar wat als je telefoon kapot gaat, je toch een nieuwe wilt of de abonnementskosten je te duur worden? Dan kun je je abonnement afkopen.

Veel mensen hebben vragen over hoe een mobiel abonnement afkopen precies werkt. Daarom gaan we in deze blog dieper in op de vraag hoe je je abonnement af kunt kopen

Mobiel abonnement afkopen

Het afkopen van een mobiel abonnement is bij vrijwel alle providers mogelijk. Dit brengt natuurlijk wel flinke kosten met zich mee. Daarbij geldt dat hoe langer je abonnement nog loopt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Voordat je overgaat tot het afkopen van je abonnement is het dus verstandig eerst een goede afweging te maken.

De kosten

Bijna alle providers maken de berekening voor de afkoopsom van je abonnement op dezelfde manier. Je betaalt de resterende maanden van je abonnement en de resterende lening voor je toestel. Om deze berekening te verduidelijken hieronder een rekenvoorbeeld:

Stel je voor dat je 30 euro per maand betaalt, waarvan 20 euro voor je abonnement en 10 euro voor het toestel. Je hebt een abonnement afgesloten voor twee jaar, oftewel 24 maanden. Je zit in de dertiende maand van je abonnement. Dat betekent dat je nog 11 maanden abonnement over hebt. 20 x 11 = 220 euro voor je abonnement en 10 x 11 = 110 voor het abonnement. Bij elkaar wordt je afkoopsom dan dus 220 + 110 = 330 euro.

Vinger gebruikt mobiele telefoon

Moet ik mijn abonnement beëindigen?

We kunnen natuurlijk niet voor jou bepalen of je jouw abonnement moet beëindigen of niet. Iedere situatie is immers anders en wanneer je ervoor kiest om een afkoopsom te betalen, zul je daar vast een goede reden voor hebben. Misschien wil je wel heel graag de nieuwe iPhone, vind je de abonnementskosten te hoog en ga je voor een sim-only abonnement of ga je voor lange tijd naar het buitenland!

Zeker wanneer de looptijd van je abonnement nog maar enkele maanden betreft, is de afkoopsom niet hoog en kan het afkopen van je abonnement dus een goede keuze zijn. Heb je nog een tijdje te gaan, is het wel verstandig om twee keer na te denken voor het afkopen van je abonnement. De kosten kunnen dan namelijk erg hoog zijn.

Hoe kan ik mijn abonnement afkopen?

Wanneer je hebt besloten je abonnement te beëindigen, krijg je eerst nog een aantal berichten van je provider of je het echt wel zeker weet. Ze behouden je natuurlijk liever als klant. Soms is het, zoals eerder besproken, ook echt niet aan te raden om een flinke afkoopsom te betalen voor het beëindigen van een abonnement. Wanneer je de knoop hebt doorgehakt en besluit je abonnement af te kopen, moet je een aantal stappen doorlopen.

Veruit de meeste providers hebben een online service waarmee je veel zaken kunt regelen. Zo kun je er je kosten en verbruik inzichtelijk zien en is het ook mogelijk om je abonnement te verlengen. Vaak is het beëindigen van je abonnement ook makkelijk te regelen via de website van je provider. Soms is het nog wel nodig om telefonisch aan te geven dat je je abonnement af wilt kopen. Vaak is dat een trucje om de drempel voor opzeggen zo hoog mogelijk te maken.

social media op telefoon

Nieuwe internetabonnement nodig? Vergelijk de verschillende aanbieders!

Ga je je mobiele abonnement afkopen of ben je toe aan verlenging? Op onze website kun je eenvoudig de verschillende mobiele internetabonnementen van telecomproviders met elkaar vergelijken. Je wilt immers wel zeker zijn van zo veel mogelijk gb’s voor je geld! Gebruik ons handige overzicht om in één oogopslag te zien welke provider jou het best van dienst kan zijn! Wat je ook kan overwegen is een een telefoon zonder abonnement. Zo ziet je nergens aan vast.

Datum: 01-06-18