KPN glasvezel

KPN legt zo’n 70% van het glasvezelnetwerk aan en biedt ook abonnementen. KPN sluit wekelijks duizenden huishoudens aan op glasvezel. Inmiddels zijn meer dan 4 miljoen huishoudens aangesloten via KPN en is de provider in zo’n 100 gebieden aan het werk.

Glasvezel van kpn icoon

KPN glasvezel check: is het bij jou beschikbaar?

Benieuwd of KPN glasvezel bij jou beschikbaar is? Gebruik onze eenvoudige glasvezelcheck. Vul je postcode en huisnummer in en ontdek direct de beschikbaarheid. Is glasvezel nog niet beschikbaar in jouw wijk? Geen zorgen, je ontvangt tijdig een melding wanneer jouw wijk aan de beurt is.

Wat kost glasvezel bij KPN?

De prijs voor KPN-glasvezel start vanaf € 42,50 per maand. De uiteindelijke kosten hangen af van je gekozen internetsnelheid en of je ook televisie of bellen nodig hebt.

KPN biedt diverse pakketten:

  • Internet Only : Internetabonnement zonder tv, met snelheden van 50 Mbps tot 4 Gbps.
  • Internet en tv: Een combinatie van glasvezelinternet en televisie. Het aantal tv-zenders varieert per pakket.
  • Alles-in-1: Een compleet pakket met glasvezelinternet, televisie en vast bellen.

We merken een groeiende trend in het bestellen van alleen internet door de opkomst van streamingdiensten en tv-abonnementen in de vorm van apps.

Glasvezelabonnementen van KPN

Dit zijn de verschillende glasvezelabonnementen van KPN met elk een andere snelheid:

AbonnementSnelheidBeschrijvingIdeaal voor
Ultrasnel1 GbpsGame, stream of download moeiteloos, ook in 4K HD.Grote huishoudens met grootverbruikers.
Supersnel200 Mbps4K HD, snel gamen of grote bestanden downloaden is geen probleem.Grote gezinnen waarbij iedereen regelmatig tegelijkertijd online is.
Snel100 MbpsZorgeloos streamen, tv-kijken op meerdere televisies en downloaden.Gezinnen met kleine kinderen.

Met een scherpe KPN-aanbieding kun je flink besparen op je internetkosten per maand. Deze kortingen en acties maken het aantrekkelijk om over te stappen, bijvoorbeeld van Ziggo naar KPN. Goed dus om in de gaten houden!

Welke providers leveren glasvezel over het KPN Netwerk?

KPN Netwerk, een dochterbedrijf van KPN, beheert het koper- en glasvezelnetwerk. Samen met partners zoals Glasdraad, Digitale Stad en Glaspoort leggen ze glasvezelnetwerken aan door heel Nederland.

Een dochteronderneming, KPN Netwerk, beheert het koper- en glasvezelnetwerk in Nederland. Ze werken samen met partners als Glasdraad, Digitale Stad en Glaspoort om glasvezelnetwerken landelijk uit te breiden. KPN gaat alleen nog investeren in glasvezel omdat het een betere verbinding biedt, koper wordt uitgefaseerd.

De volgende providers kunnen gebruikmaken van het glasvezelnetwerk van KPN: Budget, Online.nl, KPN, Youfone, Tweak, T-Mobile, PLINQ, Freedom, Solcon, Kliksafe

Veelgestelde vragen

Je hebt een zogenaamde netwerkswitch nodig als je meer dan 4 netwerkaansluitingen in huis wilt. Een modem heeft namelijk standaard vier internetpoorten. Welke switch je het beste kunt kiezen, hangt af van hoeveel je apparaten je aan wilt sluiten, of je stroom via de netwerkkabel wilt, en de gewenste snelheid. KPN verkoopt zelf meerdere switches van het merk Netgear, dus van die switches weet je zeker dat ze goed samen gaan met je abonnement.

Eerst komt een monteur bij je langs om de beste locatie voor de glasvezelaansluiting in huis te bespreken. Zijn de werkzaamheden in je straat afgerond, dan komt een monteur van KPN op afspraak langs om een glasvezelaansluiting te monteren.

De monteur graaft een gat in de buitenmuur en haalt de kabel binnen in de woning naar de plek van het aansluitpunt. Hier hoef je je geen zorgen over te maken, want dit gat maakt KPN ook weer netjes dicht. De monteur plaats daarna de FTU, het kastje waar glasvezel in huis op aangesloten wordt. Daarna sluit de monteur de glasvezelkabel aan op de FTU met een connector. Na het lassen van de connector aan de glasvezelkabel verwerkt de monteur kabel met de connector in de FTU.

Hierna is glasvezel bij je thuis gemonteerd! Om het daadwerkelijk te gebruiken, heb je nog wel een glasvezelabonnement nodig. Daarna komt een monteur om de aansluiting te activeren. Hiervoor koppelt de monteur de FTU aan de NT met een kabel en word je modem verbonden.

De Cat5e en Cat6-kabels hebben een maximale internetsnelheid van 1 Gbps. Dit is voldoende voor glasvezel van KPN, maar kies liever voor een Cat7-kabel. Hierbij is de maximale snelheid 10 Gbps, waardoor je kabelnetwerk is voorbereid op de verhoogde snelheid in de toekomst.

Via onze internet postcodecheck kun je eenvoudig alle aanbieders met elkaar vergelijken, ook KPN. Hiermee zie je in één oogopslag wat het goedkoopste internet is voor jouw adres, en kun je direct een glasvezelabonnement afsluiten.

KPN en Ziggo zijn beide de grootste internetproviders van Nederland, maar ze hebben een belangrijk verschil. KPN gebruikt glasvezelinternet, een razendsnelle internetverbinding, waarmee je zonder haperingen kunt streamen, gamen en thuiswerken. Ziggo heeft geen glasvezel, maar gebruikt daarentegen kabelinternet, met een lagere ping- en uploadsnelheid en ping.

Dus als je hogere uploadsnelheden nodig hebt, kies dan voor KPN. Ziggo kan soms een betere aanbieding hebben, en het is nog steeds voldoende voor dagelijks gebruik. We geven overigens een extra cachback op Ziggo internet only, dus neem de kabelaar zeker mee in je vergelijking.