Alles over Odido

Odido is de nieuwe naam voor de telecombedrijven T-Mobile en Tele2 in Nederland. Het bedrijf biedt glasvezel, mobiel en interactieve televisie aan. Met ongeveer 7 miljoen klanten is Odido een van de grootste providers van Nederland.

Odido Glasvezel pakketten

Controleer welke internet- en tv-abonnementen je krijgt bij Odido.

Odido abonnementen

10

Abonnementen

60

Televisiezenders

€ 45

Goedkoopte internet

Wie is Odido?

Odido is van mening dat het tijd is voor een nieuw en ander geluid. Ze willen het allemaal wat menselijker en leuker maken. Het aanbod voor internet blijft hetzelfde, ze komen vooral met nieuwe mobiele abonnementen.

Maar Odido wil verder gaan dan alleen telefoons en abonnementen. Ze zetten zich ook in voor iedereen, voor een betere wereld en voor meer diversiteit. Ze willen bijvoorbeeld meer vrouwen in de techwereld zien.

T-Mobile en Tele2 zijn samen Odido geworden. Maar ze zijn niet een nieuwe provider. Het is meer een nieuwe naam dan een nieuw bedrijf. Ze hebben namelijk al meer dan 7 miljoen klanten en zijn zelfs de grootste mobiele provider van Nederland.

Odido belooft een betere klantenservice. Ze willen de 'customer champion' worden met de hoogste klanttevredenheid in Nederland. Daarom zijn ze bijvoorbeeld langer open voor vragen van klanten. Of dat realistisch gezien hun huidige klanttevredenheidsscores moet natuurlijk nog blijken.

Waarom een nieuwe naam?

In het jaar 2000 kocht Deutsche Telekom de mobiele provider Ben. In 2003 veranderden ze de naam naar T-Mobile. In 2007 nam T-Mobile NL ook Orange over. In 2016 begon T-Mobile met het aanbieden van vast breedbandinternet. Eind 2018 kocht T-Mobile de kleine provider Tele2. Hierdoor kregen ze zowel hun eigen mobiele als vaste netwerk.

T-Mobile is in 2021 verkocht aan twee investeerders voor 5,1 miljard euro. Die willen het bedrijf later weer verkopen en zochten een sterke naam. De naam 'T-Mobile' past ook niet meer, want ze bieden tegenwoordig ook glasvezel en tv aan.

De naam "Odido" betekent overigens niets. Je kunt het van voor naar achter lezen en andersom, het blijft hetzelfde. Het logo heeft allerlei kleuren en vormen waarmee ze willen laten zien dat iedereen welkom is.

Glasvezel van Odido

Odido werkt samen met partner Open Dutch Fiber (ODF) om betaalbaar glasvezelinternet aan te bieden. Ze zijn echter geen eigenaar van het glasvezelnetwerk, maar hoofdhuurder voor alleen het eerste jaar. Bovendien maken ze gebruik van het KPN-netwerk voor zowel DSL als glasvezelverbindingen.

Odido beheert het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber (ODF). Via dit netwerk kun je als comsument internet afsluiten bij de providers Freedom Internet, TriNed, SNLR.nl, Fiber.nl, Multifiber, ONVI, Stipte en RapidXS.

In de Providermonitor krijgt Odido een 7,1. De kwaliteit van het internet is 7,5, net iets lager dan het gemiddelde van 7,6. De tv en klantenservice scoren wat lager, maar mensen zijn wel blij met het glasvezel van Odido. Klanten geven glasvezel een 7,7, wat bijna net zo goed is als het netwerk van KPN.

Odido heeft ook DSL en glasvezel met snelheden van 100 tot 1000 Mbps. De prijzen beginnen bij € 57,50 per maand en je kunt tot 8 maanden korting krijgen.

Glasvezel abonnementInternetsnelheidPrijs per maand
Thuis Glasvezel Internet 100 Mbps en TV App100 Mbps€ 57,50
Thuis Glasvezel Internet 100 Mbps en TV100 Mbps€ 60
Thuis Glasvezel Internet 400 Mbps en TV App400 Mbps€ 62,50
Thuis Glasvezel Internet 400 Mbps en TV400 Mbps€ 65
Thuis Glasvezel Internet 1000 Mbpsen TV App1000 Mbps€ 67,50
Thuis Glasvezel Internet 1000 Mbps en TV1000 Mbps€ 70

Het aanbod van Odido

Odido heeft allerlei pakketten: voor internet, bellen en tv. Je kunt kiezen uit verschillende snelheden voor glasvezel en DSL. Ook op hun 5G-netwerk voor mobiel zijn er verschillende snelheden waar je uit kunt kiezen.

In sommige gemeenten gebruikt Odido eigen apparatuur in de wijkkasten. Hierdoor kunnen ze kortingen aanbieden. Wil je weten of dat bij jou zo is? Doe dan de onze internet postcodecheck.

Als je al klant bent, dan krijg je extra's zoals korting en meer data. Ze hebben ook een speciaal aanbod voor onbeperkt mobiel internet. Bekijk hier onze Odido aanbiedingen.

Odido mobiele voordelen

  • Per maand € 7,50 extra korting.
  • Bij je databundel krijg je 5 GB extra. 

Odido Internet & TV voordelen

  • Een korting van 5 euro per maand. 

Met Odido Klantvoordeel krijg je elke maand extra korting als je meer dan één abonnement hebt op hetzelfde adres.

  • Odido glasvezel: Snel en betrouwbaar internet tot 1 Gbps.
  • Odido televisie: Meer dan 60 zenders, een tv-app en interactieve tv
  • Odido vast bellen: Een tweede telefoonlijn en 'onbeperkt' bellen naar alle nummers.
  • Odido mobiel: Vier abonnementen met onbeperkt internet.

Contactgegevens

Neem contact op met Odido voor vragen over hun abonnementen en diensten, of wanneer je wilt opzeggen.

Telefoonnummer: 0800-0092
Bereikbaar: Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00.
Zaterdag van 09:00 tot 17.30 en zondag van 12:00 tot 17.30.
Adres: Odido Netherlands B.V.
Postbus 16272
2500 BG Den Haag

Algemene voorwaarden van Odido

Odido klantervaringen

Laat weten wat je van Odido vind als klant.

Deel jouw ervaring over Odido

Jouw waardering:

klik op het aantal gewenste sterren

Beter en goedkoper internet?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend