Odido vs Ziggo: vergelijking van internetpakketten

Laten we kijken naar twee populaire internetproviders in Nederland: Odido en Ziggo. Ze gebruiken verschillende soorten internetverbindingen en prijzen. We geven je hieronder een uitgebreide vergelijking van hun internetabonnementen.

Marnix de Munck

Marnix de Munck

Specialist Internet

Vrouw kiest tussen odido en ziggo

Ziggo vs Odido: internet only

Ziggo en Odido zijn twee internetproviders waarvan de internetverbinding aanzienlijk van elkaar verschillen. Ziggo gebruikt kabelinternet, wat het belangrijkste verschil is tussen deze providers. Dit heeft namelijk invloed op de internetsnelheid, vooral de uploadsnelheid. Deze is slechts 100 Mbps maximaal via de coaxkabel.

Odido daarentegen biedt glasvezelinternet, met een 8 keer snellere downloadsnelheid en 80 keer snellere uploadsnelheid. Glasvezel staat ook bekend om zijn grotere betrouwbaarheid en lagere latentie. Lees maar over de verschillen tussen glasvezel en de kabel.

Zie de verschillen met hun internet only abonnementen in het overzicht:


Vergelijking
ZiggoOdido
Soort verbindingKabelinternetGlasvezelinternet
Downloadsnelheid1000 Mbpstot 8000 Mbps
Uploadsnelheid75 Mbpstot 8000 Mbps
Ping20 ms1 ms

Ziggo vs Odido: internet en tv

Als je op zoek bent naar een abonnement met internet en tv, dan bieden zowel Odido als Ziggo verschillende mogelijkheden. Ziggo biedt veel zenders en de mogelijkheid om extra streamingdiensten toe te voegen, wat een pluspunt is. Helaas hebben ze niet meer de rechten van Formule 1.

Odido biedt daarentegen een tv-abonnement met een sterke focus op HD-zenders en premiumzenders zoals de sportzender ESPN. Deze krijg je zelfs gratis bij je internet en tv abonnement.

Hier is een overzicht van wat ze te bieden hebben.

ProviderDownloadsnelheidUploadsnelheidAantal zendersPrijs per maand
Ziggo100 Mbit/s30 Mbit/s73 (36 HD)€60,50
Odido100 Mbit/s100 Mbit/s64 (59 HD)€50,00

Mobiele abonnementen

Odido en VodafoneZiggo hebben beide hun eigen mobiele netwerk. Het netwerk van Odido is jaren op rij uitgeroepen tot beste mobiele netwerk van Nederland en zeer betrouwbaar. Toch wordt het netwerk van VodafoneZiggo ook gezien als zeer stabiel en betrouwbaar. De keuze is dus vooral een afweging tussen prijs, extra's en kwaliteit.

Odido is over het algemeen goedkoper dan Ziggo. De goedkoopste Odido-abonnementen beginnen bij €7,95 per maand, terwijl de goedkoopste Ziggo-abonnementen beginnen bij €10,95 per maand.

KenmerkOdidoZiggo
Netwerk5G netwerk van Odido4G/5G netwerk van Vodafone
Combivoordelen2-5 GB extra data en €2,50 korting per maand1-5 GB extra data en €5 korting op internet per maand
KlantenserviceScore van 6,9Score van 7,0
BetrouwbaarheidZeer betrouwbaar 5G netwerkStabiel 4G/5G netwerk van Vodafone
PrijsGoedkoperDuurder

Bij een combinatie van mobiel en vast internet zijn er verschillende combivoordelen. Zo krijg je bij Odido + Vodafone 2-5 GB extra data en €2,50 korting per maand. Bij Ziggo + hollandsnieuwe krijg je 1-5 GB extra data en €5 korting op internet.

Welke is de goedkoopste provider?

Odido is goedkoper dan Ziggo voor alle drie de soorten abonnementen. Bij internet only bespaar je € 10,00 met Odido. Voor internet en tv is het verschil € 1,50. En bij een alles in 1 abonnement bespaar je €9,75.

Voor de vergelijking van de kosten tussen Ziggo en Odido, zie je hieronder een eenvoudig overzicht:

Soort abonnementOdidoZiggo
Internet only€32,50€42,50
Internet en tv€47,50€49,00
Alles-in-1€50,00€59,75

Denk eraan dat, naast prijs, punten zoals internetsnelheid, klantenservice, en beschikbaarheid ook belangrijk zijn bij het kiezen van een provider. Daarom is het verstandig om onze internet postcode check uit te voeren.

Ben je geholpen met deze pagina?

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel