Converteer Gbps naar Mbps

Onze online tool converteert de eenheden die gebruikt worden voor je internetsnelheid. Voer de waarde in om direct om te rekenen. Klik daarna op "Omrekenen"

Meeteenheid converteren

Zie je wel eens de snelheden in Mbps of Gbps voorbijkomen? Je wilt vast weten wat nu het verschil is. Geen zorgen, we helpen je graag om Mbps naar Gbps om te rekenen! En natuurlijk vergeten we ook niet Kbps.

Meeteenheden voor je internetsnelheid

Mbps en Gbps zijn meeteenheden voor gegevensoverdracht en je internetsnelheid. Mbps staat voor megabits per seconde, terwijl Gbps staat voor gigabits per seconde.

Om Mbps om te rekenen naar Gbps deel je het aantal Mbps door 1000. Als je bijvoorbeeld een verbindingssnelheid van 100 Mbps hebt, komt dit overeen met 0,1 Gbps.

Zoals je ziet, hoe hoger het aantal Mbps, hoe sneller je internetverbinding. Daarom is het belangrijk om bij het vergelijken van internetabonnementen niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de internetsnelheid en de meeteenheden.

Hier zijn de meeteenheden van internetsnelheid en hun betekenis:

  • Bps = Bit per seconde
  • Kbps = Kilobit per seconde
  • Mbps = Megabit per seconde
  • Gbps = Gigabit per seconde
  • Tbps = Terabit per seconde

Hieronder zie je de meeteenheden van bandbreedte met daarbij de snelheid.

1,000 bps1 Kbps;
1,000 Kbps1 Mbps
1,000 Mbps1 Gbps
1,000 Gbps1 Tbps

Gebruik onze speedtest om je internetsnelheid te berekenen. Dan zie je precies de snelheid van je huidige internetverbinding.