Internet regelen bij een verhuizing: waar let je op?

Ook in je nieuwe woning wil je natuurlijk vanaf dag één snel en goed werkend internet. Het is mogelijk dat je geen overstapservice kan gebruiken bij een verhuizing. Ook daarom kun je maar beter op tijd internet aanvragen.

 We leggen je alles uit wat je moet weten over het verhuizen van je internetabonnement.

Vrouw die internet aan het verhuizen is in een doos

1. Check je internetcontract

De eerste stap voor de juiste internetoplossing voor je nieuwe woonsituatie is het controleren van je huidige contract. Hoelang loopt het contract met je huidige internetprovider nog?

Als je huidige contract nog niet verlopen is en je provider levert op het nieuwe adres, dan moet je het bestaande abonnement meenemen of de resterende maanden betalen. Providers zien een verhuizing namelijk niet als een geldige reden om je abonnement eerder op te zeggen.

Als de contractduur erop zit, heb je een opzegtermijn van een maand en kun je alvast een nieuw internetabonnement afsluiten.

2. Controleer de providers op je nieuwe adres

Doe altijd eerst even een postcodecheck op je nieuwe adres. Je ziet dan meteen welke abonnementen en internetverbindingen beschikbaar zijn voor jouw adres. Ook zie je of je huidige provider op je nieuwe adres beschikbaar is.

Het betrekken van je nieuwe stulpje is een goed moment om je huidige internetabonnement nog eens kritisch onder de loep te nemen. Past je huidige internetpakket nog wel bij de nieuwe woonsituatie, en misschien ligt er glasvezel.

Misschien voldoet een goedkoper abonnement met een lagere internetsnelheid, en heb je geen behoefte meer aan de vaste telefoonlijn.

3. Je internet meeverhuizen of overstappen

Als je je provider trouw blijft, kun je een verhuisverzoek indienen. Je provider helpt je dan met overstappen op de juiste datum naar het nieuwe adres. Gemiddeld heeft een provider hier een week of twee voor nodig. Dien het verzoek daarom een week of vier voor je daadwerkelijke verhuizing in. Dan weet je zeker dat je goed werkend internet hebt in je nieuwe woning.

Kies je voor een nieuwe provider, dan hoef je niet alles zelf te regelen. De overstapservice neemt je veel werk uit handen en regelt het opzeggen voor je. Let wel op: niet alle providers werken mee met de overstapservice bij een verhuizing.

Waar moet je nog meer op letten?

  • Een e-mailadres van je provider kun je meestal niet meeverhuizen. Soms kun je wel je e-mailadres behouden, maar daar hangt dan een prijskaartje aan.
  • Je vaste telefoonnummer kun je meeverhuizen, maar alleen naar een adres binnen dezelfde woonplaats. Je telefoonnummer kun je niet behouden als je gaat verkassen naar een woonplaats met een ander kengetal.
  • Neem alle apparatuur van je internetprovider mee naar het nieuwe adres, zoals je modem en tv-ontvanger. Laat alle wandcontactdozen en aansluitingen in de meterkast zitten.
  • Ga je overstappen naar een andere provider, dan krijg je nieuwe apparatuur bij je pakket. Je oude apparatuur heb je in bruikleen, dus die stuur je terug naar je huidige provider. Na het opzeggen ontvang je een doos waarin je alle spullen kunt terugsturen.
  • Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Zorg dan voor een netwerk met CAT6 kabels en een netwerkaansluiting in elke kamer. Zorg ook voor een netwerkaansluiting aan het plafond op elke verdieping voor de installatie van bekabelde wifipunten.

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel

Gerelateerde artikelen

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend