Zenderpakketten: Welke extra tv-zenders kun je kiezen?

Heb je niet genoeg aan het basispakket bij je televisieabonnement, dan kun je het zenderaanbod vergroten met extra zenderpakketten. Er zijn ontzettend veel speciale zenders, van sport tot kinderzenders.

Drie verschillende zenderpakketten

Het basispakket

Zodra je een televisieabonnement afsluit, dan heb je toegang tot het basis-tv-pakket van je provider. De inhoud van het basispakket verschilt per provider. Dit pakket bevat in ieder geval de grootste Nederlandse zenders, en een selectie buitenlandse zenders.

Kijk je dus voornamelijk programma's van de NPO en RTL? Dan zit je goed met het basispakket van een aanbieder.

De verschillende extra tv-pakketten

Heb je niet genoeg aan het basispakket, dan kun je een extra zenderpakket bijbestellen voor nog meer televisiezenders. Deze pakketten zijn bij iedere provider anders, maar zijn wel te delen in bepaalde rubrieken.

Houd er wel rekening mee dat je per maand extra betaalt voor ieder pakket dat je aan je internet en tv abonnement en los tv-abonnement toevoegt.

Sportzenders

Live naar alle voetbalcompetities kijken, of alle tennistoernooien kunnen volgen? Met een extra zenderpakket voor sportzenders heb je veel meer keuze uit sportkanalen.

Zo kun je speciale zenderpakketten voor de Eredivisie bestellen, of een ESPN International pakket om internationale topsport te volgen.

Bekijk bij je provider welke sportzenders aangeboden worden. Van Formule 1 tot live voetbal, elke provider heeft een extra sportkanalen tegen betalen. Hieronder zie je de kosten voor ESPN compleet per provider.

Kosten ESPN Compleet vergelijken

ProviderESPN Compleet
KPN€ 12,99 per maand
Ziggo€ 17,95 per maand
Online.nlGratis
T-Mobile€ 10,- per maand
Delta€ 10,- per maand
Youfone€ 5,- per maand
Budget Alles-in-1€ 12,99 per maand
CaiwayVanaf € 5 per maand

Films en series

Ruim bekend zijn de streamingdiensten: Netflix, Videoland, Disney+ of Amazon Prime. Ook zijn er extra opties voor films en series via je provider. Deze pakketten hebben een selectie met gratis films en series. Denk bijvoorbeeld aan de series van HBO.

Bij deze filmpakketten zijn vaak ook speciale filmkanalen inbegrepen. Zo kun je op ieder moment van de dag naar een goede film kijken. Deze kanalen zijn reclamevrij, zodat je nooit gestoord wordt midden in de film.

Erotiek

Veel providers hebben ook een pakket dat in het teken van erotiek staat. Je kunt dan erotische programma's bekijken, en je hebt toegang tot zenders die seksfilms uitzenden.

Sommige providers bieden zelfs verschillende soorten erotische zenderpakketten. Bijvoorbeeld een speciaal zenderpakket voor homoseksuele mannen, juist een erotisch pakket voor vrouwen aanbieden.

Buitenlandse zenders

Het basispakket bevat vele buitenlandse zenders, zoals Belgische, Duitse en Britse zenders van publieke omroepen.

Wil je het complete zenderaanbod uit een bepaald land ontvangen, zoals alle grote zenders uit Turkije, of de leukste Amerikaanse zenders? Dan kan je een zenderpakket voor buitenlandse zenders bijbestellen.

Compleet zenderoverzicht

Het zenderaanbod is per provider anders. Wil je alle zender op een rij bekijken, maak dan gebruik van het zenderoverzicht van je tv-ontvanger.

Hier zie je een lijst van alle zenders die je kunt ontvangen, ook met informatie over de programma's die nu en straks te zien zijn. Via de website van je provider zijn de lijsten ook op te vragen. Bekijk bijvoorbeeld het zenderoverzicht op de website van KPN of Ziggo.

Zo kun je snel en gemakkelijk controleren of je toegang hebt tot je favoriete sportkanaal of een leuke kinderzender voor de kleintjes.

Hoe kun je een zenderpakket wijzigen?

Wil je meer zenders ontvangen, of vind je een kleiner zenderpakket juist fijner? Vaak kun je dit maandelijks zelf aanpassen op de website van je provider. Je hoeft alleen maar in te loggen.

In je account kun je aangeven welke extra zenders je wilt ontvangen. De prijs van ieder pakket staat erbij vermeld. Deze kosten worden bij je volgende factuur in rekening gebracht.

Kom je er niet helemaal uit. Neem dan contact op met de klantenservice van je aanbieder. Ze kunnen je advies geven en helpen je met het wijzigen van je zenderpakket.

Geef een reactie

1 reactie op dit artikel

L.J.A. van der Vliet

Op de TV wordt gesuggereerd dat je extra zenders even kunt toevoegen, maar er wordt alleen maar gesproken over pakketten. Geen woord over de muziekzender 612. Hoe zit dat?
Marnix de Munck

Marnix de Munck

Hoi L.J.A. van der Vliet, Het is helaas niet mogelijk om slechts één bepaalde zender toe te voegen, want dit is financieel niet aantrekkelijk voor providers. Om de kosten laag te houden moeten alle zenders gebundeld worden en als pakket worden aangeboden. Fijne dag!

Gerelateerde artikelen

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend