Sim only abonnement met alleen internet

simonly internet

Hoe kun je een sim only abonnement afsluiten met alleen een databundel? Er zijn een aantal telecom providers die deze mogelijkheid bieden. Zo’n sim only is ideaal als je geen belminuten en sms bundel nodig hebt maar alleen internet. Onder andere de provider Vodafone biedt je deze mogelijkheid. Voordat je een bepaalde sim only afsluit is het belangrijk om na te denken over de hoogte van de databundel. Hoeveel data verbruik je ongeveer per maand? Bij een laag verbruik kun je voor een bundel tot maximaal 200 MB gaan bijvoorbeeld. Verbruik je meer, kies dan voor een bundel tot 500 MB of zelfs 1.000 MB.Contractduur


Een sim only afsluiten is vrij eenvoudig, je regelt het tegenwoordig eenvoudig via internet. Het is echter wel van belang om goed te kijken naar de contractduur. Over het algemeen geldt dat een sim only goedkoper wordt naarmate de contractduur toeneemt. Vooral de sim only’s met een contractduur van 24 manden zijn daardoor populair. Denk echter goed na voordat je besluit zo’n sim only aan te vragen, je ziet er namelijk twee jaar aan vast. Wens je een kort contract, kijk dan naar de sim only’s met een contractduur van 12 maanden of één maand. Uiteraard zullen de maandelijkse kosten wel wat hoger uitvallen als je voor een kortere looptijd kiest.

Bellen via data


Heb je een sim only abonnement met alleen internet afgesloten en moet je toch iemand bellen? Dan kan dat op de “normale” manier, maar dan krijg je wel te maken met extra kosten. Buiten de bundel bellen is behoorlijk duur. Gelukkig is er een alternatief, je kunt tegenwoordig ook bellen via apps zoals WhatsApp en Viber bijvoorbeeld. Je belt dan gratis, het kost je alleen data. Als je deze maand nog voldoende data over hebt is het bellen op deze manier erg interessant.