Solcon internet

(Gemiddelde score: 4 op basis van 1 ervaring)

Internetprovider Solcon is vooral bekend om haar internetfilter. Met dit filter kunnen websites met een bepaalde inhoud geblokkeerd worden. Dit kunnen websites zijn waar geweld, racisme of pornografie op voorkomt bijvoorbeeld. Solcon werd opgericht in 1996 en heeft in de jaren daarna bewezen vernieuwend te zijn. De provider begon in haar beginjaren met de uitrol van inbelinternet. In de jaren daarna kwam daar ADSL, VDSL en tegenwoordig ook glasvezel bij.

Solcon alles-in-1

Het Solcon alles-in-1 pakket heeft in de afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen. Consumenten profiteren van een stabiele internetverbinding, meer dan 60 televisie zenders en meer dan 100 radiozenders. Daarnaast is bellen naar klanten gratis. Verder kan er overal in huis naar televisie gekeken worden. Het maakt verder niet uit of dit op de “gewone” tv, smartphone of tablet is. Bij een nieuw internet abonnement kan er altijd een maand lang kosteloos gebruik gemaakt worden van het zogenaamde Pluspakket. Daarnaast krijgen klanten gratis toegang tot de Solcon Secure Webmail Lite.

Solcon glasvezel internet

Op steeds meer plekken in Nederland ligt een glasvezelkabel. Solcon kan op zulke plekken glasvezel internet leveren. Consumenten kunnen kiezen uit verschillende pakketten. Met het compleet pakket kan een snelheid van 50 Mbiit’s gehaald worden. Het premiumpakket biedt een snelheid van 100 Mbit’s. De snelheden gelden zowel voor de download als upload. Een hoge uploadsnelheid is een groot voordeel als er vaak video’s worden geüpload naar Facebook bijvoorbeeld.

Solcon internet en televisie

Naast internet kan er ook gekozen worden voor de televisie dienst. Solcon noemt dit het “nieuwe TV kijken”. Je kijkt op een moment dat je het beste uitkomt. Of dit via een tablet, televisie of smartphone is bepaal je helemaal zelf. Het Solcon internet en TV pakket bestaat uit tientallen televisie zenders. Een deel van de zenders wordt in HD-kwaliteit doorgegeven. Wil je meer zenders, omdat je bijvoorbeeld van sport houdt, dan kun je voor een extra zenderpakket kiezen.

Solcon internet en telefonie

Klanten kunnen gratis met andere Solcon klanten bellen. Naar niet-klanten is overigens ook niet duur. Solcon rekent namelijk vaste, lage tarieven. Ben je klant bij een andere provider, dan kun je gratis je telefoonnummer meenemen. Zaken zoals een telefoonfilter en doorschakelen kun je zelf regelen via internet. Een extra telefoonnummer aanvragen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden!

De expert op het gebied van een internetfilter

Ben je specifiek op zoek naar een provider waarmee je bepaalde websites kunt blokkeren? Omdat je bijvoorbeeld niet wilt dat je kinderen ermee in aanraking komen? In dat geval is Solcon de provider met de meeste ervaring op dit gebied. Maar ook als je geen filter nodig hebt is Solcon een goede alles-in-1 provider. Het filter staat standaard uit namelijk, je kunt er optioneel voor kiezen.


4 Nissan - 13 februari 2019
Mooie underdog, perfect internet.

Deel uw ervaring

Uw waardering: (klik op het gewenste aantal sterren)