Hoe kan ik mijn TV beeldkwaliteit verbeteren?

beeldkwaliteit tv

Heb je een TV beeldkwaliteit die onder de maat is? Er zijn verschillende manieren om de beeldkwaliteit te verbeteren. Allereerst heb je natuurlijk te maken met de kwaliteit van het signaal dat wordt doorgegeven door je provider. Als dit signaal slecht is kun je weinig doen om de beeldkwaliteit te verbeteren. Neem in dat geval telefonisch contact op met je provider om navraag te doen over de beeldkwaliteit. Een slechte doorgifte van het signaal moet door je provider worden opgelost, je betaalt er immers ook voor.

Bekabeling van hoofdaansluiting naar de decoder

De plek waar de kabel van je provider binnenkomt in je woning is in 9 van de 10 gevallen niet de plek waar je televisie staat. Meestal loopt er binnenhuis een kabel vanaf de meterkast naar de TV aansluiting. In veel gevallen loopt deze kabel door onder andere de kruipruimte. Het komt dan ook regelmatig voor dat zo’n kabel aangetast wordt door ongedierte bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat deze kabel in orde is. Als de kabel oud of beschadigd is kun je deze vervangen, dit zal hoe dan ook leiden tot een verbetering van de beeldkwaliteit.

Bekabeling van decoder naar TV


Om televisie te kunnen kijken heb je een zogenaamde decoder nodig. Vanaf de meterkast loopt er een kabel naar deze decoder toe heb je net gelezen. Als de bekabeling buitenshuis (van de provider) en de internet bekabeling tot aan de decoder in orde is kun je gaan kijken naar de bekabeling vanaf de decoder naar de TV. Maak je gebruik van een SCART kabel? Als er een mogelijkheid is om een HDMI kabel aan te sluiten raden wij je aan dit zeker te doen. De kwaliteit van HDMI ligt namelijk een stuk hoger. Met het vervangen van de SCART kabel door een HDMI kabel kun je een kwaliteitsverbetering tegemoet zien. Uiteraard is het wel een vereiste dat zowel de decoder als de televisie een HDMI aansluit mogelijkheid hebben.