Hoe kan ik met WIFI overal in huis draadloos internetten?

wifi-logo

Met een wireless modem van je provider kan het internet signaal worden omgezet in een Wifi-signaal waarmee je draadloos kunt internetten. Je kan je modem en je computer met een kabel verbinden om toegang te krijgen tot het internet, maar tegenwoordig is het veel gebruikelijker om dit draadloos te doen. Dit kan met behulp van Wifi. Apparaten zoals laptops, tablets en mobiele telefoons zijn praktisch altijd uitgerust met een Wifi-ontvanger. Dat betekent dat je draadloos gebruik kunt maken van het internet, mits je binnen het bereik van het modem bent.

Afstand tot het modem

De afstand tot het modem bepaalt in hoeverre je verbinding hebt met het internet en hoe snel deze verbinding is. Over het algemeen zal het modem krachtig genoeg zijn overal in huis toegang te bieden tot het internet. Houd er wel rekening mee dat de betonnen vloeren van verdiepingen kunnen zorgen voor een belangrijke storing en vermindering in het signaal. Dat betekent dat het bereik op zolder minder goed zal zijn dan op de begane grond. Probeer bij het plaatsen van het modem ervoor te zorgen dat het signaal zo vrij mogelijk kan uitzenden.

Wifi repeater

Als je niet overal in huis het draadloze Wifi-signaal kunt ontvangen dan is het een idee om gebruik te maken van een Wifi-repeater. Dit is een apparaat dat het Wifi-signaal opvangt vanaf het modem, om het vervolgens nog een keer te ‘herhalen’. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de zolderverdieping te bereiken met behulp van een connectie in twee stappen. Houd er wel rekening mee dat dit ten koste gaat van de snelheid van het draadloze internet, maar dit zorgt er wel voor dat het bereik flink vergroot zal worden.