Mobiel internet voor op je laptop


mobielinternet laptop

Mobiel internet voor op je laptop is eenvoudig te realiseren met een zogenaamde dongle. Zo’n dongle lijkt op een USB stick, maar werkt net anders. Je sluit de dongle aan op één van de USB poorten van je laptop. Daarna kun je gebruik maken van mobiel internet. Er zijn verschillende providers die een dongle met mobiel internet aanbieden. Daarbij is er een verschil in het soort signaal, je kunt namelijk kiezen tussen 3G en 4G. Met een 3G dongle kun je tot maximaal 43 Mbit/s internetten. 4G is een stuk sneller, daarmee kun je snelheden tot 225 Mbit/s bereiken. Als je voor een 4G dongle kiest moet je niet verwachten dat je deze snelheid overal in Nederland gaat bereiken, er moet namelijk wel een 4G dekking zijn in het gebied waar je bent. Er zijn bepaalde gebieden (voornamelijk natuurgebieden) waar nog geen 4G dekking aanwezig is. Voor het buitengebied is een internetstick via USB ook een oplossing. Let wel op een grens aan het aantal MB waarmee je kan surfen binnen een bundel.

Onderweg internetten met een dongel


Het grote voordeel van een dongle is dat je overal in Nederland het internet op kunt. Of je nu onderweg bent naar werk of wanneer je ergens in een park op een bankje zit. De meeste mensen maken gebruik van de WIFI verbinding via hun eigen internetprovider. Als je met je laptop op een andere plek komt is er vaak geen WIFI meer beschikbaar, je kunt dan het internet niet meer op.

Dongle internetstick

Met een dongle heb je hier dus geen last van, je maakt altijd verbinding met het internet! Naast dit voordeel zijn er ook nadelen, zo kan een dongle maar op één laptop tegelijkertijd aangesloten worden. Omdat er sprake is van een USB verbinding is het niet mogelijk om meerdere laptops of computers met het internet te laten verbinden. Je zult per laptop een aparte dongle moeten aanschaffen. Dit leidt uiteraard wel tot extra kosten. Wil je weten wat een dongle per maand kost en of je er ook een kunt aanvragen? Neem contact op met een willekeurige internetprovider om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op dit gebied.