Internet via de schotel en satelliet uitleg

schotel satelliet

TV kijken via de schotel en satelliet kennen we in principe allemaal, maar wist je dat je daarnaast ook gebruik kunt maken van internet via de schotel? Dit is een handige techniek, die je onder andere de mogelijkheid biedt om op de boot of in de camper gebruik te kunnen maken van het internet. Daarnaast kan je er in de buitengebieden goed mee uit de voeten en kan je er als onderneming voor zorgen dat je hiermee een back-up achter de hand hebt. Bovendien kan je ook tv kijken via internet, waardoor met internet via de schotel twee vliegen in één klap worden geslagen.

Camper of de boot

Je kan het internet via de schotel onder andere gebruiken om op de boot of in de camper toch toegang te hebben tot het wereldwijde web. Ben je bijvoorbeeld een langere tijd op pad met de boot en komt je maar weinig aan wal? Dan kan je dankzij het internet via de schotel toch een mail versturen, of een keer wat informatie opsturen. Bovendien kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Skype, bijvoorbeeld om even contact te hebben met de (klein)kinderen. Uiteraard geldt dit ook voor het reizen met de camper, aangezien je zowel onderweg als op een vaste locatie gebruik kunt maken van het internet via de schotel.

Buitengebieden

Met name bewoners van het buitengebied hebben veelal te maken met een beperkte mogelijkheid tot verbinden. Het is alleen al daarom verstandig om eens goed te kijken naar internet via de schotel. Je zorgt er daarmee voor dat je toch verbinding hebt met het internet, zelfs wanneer het netwerk naar de woning maar matig of zelfs niet aanwezig is. Je zorgt er wat dat betreft eenvoudig voor dat je gebruik kunt maken van het internet, zoals een ieder ander dat ook kan.

Stabiele verbinding via satelliet

Dankzij het internet via de schotel kan je hier op een eenvoudige manier gebruik van maken. Je hebt maar een relatief kleine schotel nodig om het satellietsignaal op te kunnen vangen en verbinding te kunnen maken. Dit maakt het bovendien eenvoudig om de schotel goed te richten en er hiermee voor te zorgen dat je kunt rekenen op een stabiele verbinding. Gebruik het om informatie op te zoeken, emails te versturen of zelfs televisie te kijken. Dankzij de relatief snelle verbinding kan je er op een aantal verschillende manieren gebruik van maken, zoals het bekijken van videobeelden. Het voordeel is dat je de schotel door heel europa kan meenemen. Een nadeel is dat het aanbod van aanbieders klein is, en dat je een schotel nodig hebt. Die zijn niet goedkoop.

TV kijken via de schotel

Het internet via de schotel zorgt ervoor dat je ook in het buitengebied of in de camper en op de boot gebruik kunt maken van het internet. Vind je het daarnaast prettig om televisie te kijken, bijvoorbeeld wanneer je favoriete serie wordt uitgezonden of zodra het Nederlands elftal een belangrijke wedstrijd speelt? Het is goed mogelijk om televisie te kijken via het internet, waardoor een dergelijke verbinding je een aantal aanvullende mogelijkheden biedt. Je kan tv kijken via internet wanneer je het internet via de schotel afneemt. Dat betekent dat je op iedere gewenste locatie gebruik kunt maken van zowel het internet als het televisiesignaal.

Back-up voor bedrijven

Tenslotte vormt het internet via de schotel een ideale back-up voor bedrijven. Stel je eens voor dat je een belangrijke presentatie via het internet geeft en dat het netwerk te maken krijgt met problemen? Je bent hier in de meeste gevallen afhankelijk van, al kan je dit met behulp van het internet via de schotel eenvoudig voorkomen. Je zorgt op die manier voor een extra mogelijkheid tot verbinden. Bovendien vormt een snelheid van 20 Mbps tegenwoordig geen enkel probleem meer, waardoor je ook op locatie kunt rekenen op voldoende snelheid voor een degelijke verbinding.