Tijdelijk internet voor thuis: welke oplossingen zijn er?

Meestal worden internetabonnementen afgesloten voor 12 of 24 maanden, maar wat als je internet voor een korte tijd nodig hebt? Bijvoorbeeld op een vakantieadres of een andere locatie. Dan kun je tijdelijk internet voor thuis regelen.

Een mobiele hotspot is handig voor korte tijd, maar voor langere periodes is een flexibel abonnement beter. We geven je hieronder een overzicht van alle opties.

Mobiel als persoonlijke hotspot voor een laptop

1. Maandelijks opzegbaar internet

Illustratie van een pakket met een wifi symbool

Als je een flexibel internetabonnement zonder vast contract wilt afsluiten, kun je alleen terecht bij KPN en Ziggo. Beide providers bieden internetabonnementen aan die je maandelijks kunt opzeggen.

Bij KPN betaal je 3 euro extra per maand voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Bij Ziggo kun je meestal niet maandelijks opzeggen vanwege lopende acties, en dat is bijna altijd het geval. Daardoor is tijdelijk internet bij Ziggo bijna nooit beschikbaar.

Met onze vergelijker kun je gemakkelijk filteren en sorteren op alle beschikbare internet only abonnementen voor zowel KPN als Ziggo.

2. Gebruik je telefoon als hotspot

Illustratie van een telefoon met een wifi symbool

De simpelste en meest gebruikte manier voor tijdelijk internet is je smartphone als wifi-hotspot instellen. Hiermee gebruik je de internetverbinding van je mobiel, ook wel tethering genoemd. Je smartphone fungeert dan als wifipunt. Voor de korte termijn is dit een prima oplossing, vooral voor onderweg

Let wel op met tethering, want providers hanteren vaak een 'fair use policy'. Dit betekent dat er een datalimiet is. Kijk daarom goed naar de regels van je provider hierover.

3. Huur een mifi-router

Illustratie van een router met een wifi symbool

Wil je een tijdelijke internetverbinding voor meerdere personen op één locatie? Dan kun je een mifi-router huren voor een prepaidkaart of een databundel. Hiermee kun je dan overal en altijd internetten via het mobiele netwerk. De meeste mifi-routers ondersteunen tot 8 apparaten tegelijk.

Voor zakelijk tijdelijk internet kun je terecht bij internetspecialisten. Je krijgt dan een 4G-router waarmee je voor de afgesproken tijdsduur online kunt.

Tijdelijk internet bij een verhuizing

Wil je overstappen naar andere provider op je nieuwe adres, dan kan het zijn dat je net tussen wal en schip valt. Bij een verhuizing kun je niet altijd de overstapservice gebruiken, waarbij alle contracten naadloos op elkaar worden afgestemd.

De eenvoudigste tijdelijke oplossing is dan je mobiel gebruiken als wifi-hotspot, zoals hierboven uitgelegd. Als je een sim only met onbeperkt internet hebt, hoef je je geen zorgen te maken over je bundel.

Controleer bij je provider of je mobiele abonnement maandelijks aanpasbaar is, met meer data. Zodra je vaste internetabonnement geactiveerd is, kun je je databundel weer terugzetten

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel