Zakelijk internet: welke provider kies je?

Met een zakelijk internetabonnement ontvang je extra opties en ondersteuning van de provider. We vergelijken de top 3 providers voor zakelijk internet.

Marnix de Munck

Marnix de Munck

Specialist Internet

Persoon aan het werk met zijn laptop

Zakelijk internet vergelijken

Voer een postcodecheck uit bij de grootste providers om de beschikbaarheid te controleren. Zo weet je welke providers en beschikbaar zijn op het adres van je bedrijf.

We hebben voor jou een vergelijking gemaakt van de drie grootste providers van Nederland: Odido, KPN en Ziggo. Hierbij hebben we per provider de voor- en nadelen erbij gezet.

Bekijk de top 3 voor de beste providers voor zakelijk internet:

Goedkoopste

Odido zakelijk internet

Odido biedt internet aan voor bedrijven voor vast internet en mobiel internet. Ze helpen gratis met installeren en het oplossen van problemen. De focus is vooral gericht op een veilige en stabiele internetverbinding voor grote en kleine bedrijven.

Vanaf: € 38 per maand

Gratis installatie

4G-netwerk als backup bij storing

Op minder locaties beschikbaar

t-mobile logo
Beste internetverbinding

KPN internet voor ondernemers

Kies alleen voor KPN wanneer glasvezel beschikbaar is. DLS is namelijk veel langzamer en minder betrouwbaar.

Vanaf: € 44 per maand

Supersnelle glasvezelverbinding.

1000 Mbps download en upload.

Glasvezel nog niet overal beschikbaar.

KPN logo

Ziggo Internet Pro

Het internet van Ziggo is in grote delen van het land beschikbaar. De verbinding via coax is altijd betrouwbaar. Helaas blijft de uploadsnelheid flink achter vergeleken met glasvezelinternet.

Vanaf: € 45 per maand

Maximaal 1000 Mbps.

De internetsnelheid is altijd haalbaar.

De uploadsnelheid is traag met 70 Mbps.

ziggo logo

Waarom een zakelijk internetabonnement afsluiten?

Een bedrijf heeft andere verwachtingen van een internetabonnement dan een particulier. Naast een betrouwbare verbinding is bijvoorbeeld een veilige verbinding een belangrijk punt. Om die reden is zakelijk internet duurder dan internetabonnementen voor consumenten.

Ook belangrijk is een stabiele internetverbinding die altijd beschikbaar is met voldoende bandbreedte. Veel bedrijven kiezen daarom voor een snelle glasvezelverbinding met een hoge download- en uploadsnelheid.

Kijk als ondernemer zeker naar het abonnement met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Maar controleer bij een zakelijk internetabonnement ook de betrouwbaarheid van de aanbieder. Want je wilt zo min mogelijk kans op een internetstoring.

Daarnaast zijn er vele aanvullende opties die je wilt vergelijken. Die komen hieronder allemaal aan bod, want we gaan in op alle voordelen en nadelen van zakelijk internet.

Voordelen en nadelen van zakelijk internet

De extra opties van een zakelijk internetabonnement zijn belangrijk om mee te vergelijken. Deze opties zijn bijvoorbeeld: de mogelijkheid voor je klanten om te pinnen, of het maken van een back-up in de cloud.

We geven de belangrijkste mogelijkheden en voordelen van zakelijk internet.

 • Vaste IP-adressen: Met vaste IP-adressen blijven apparaten altijd met elkaar verbonden.
 • Bellen via VoIP: Met Voice over IP kan heel je bedrijf bellen via dezelfde internetverbinding.
 • Back-up internet: Met een simkaart krijg je mobiel internet als back-up voor de vaste verbinding.
 • Zakelijke facturatie. De facturen van het internetabonnement bevatten je zakelijke gegevens voor de administratie.
 • Hoge uptime garantie: In het contract krijg je de garantie dat een internetstoring binnen enkele uren is opgelost.
 • Firewall: Met een firewall via de provider wordt je bedrijf beschermd tegen cybercriminelen.
 • 24/7 ondersteuning: Met zakelijk internet is de klantenservice dag en nacht bereikbaar.

Wat zijn de nadelen?

 • Hogere kosten: Zakelijk internet is duurder dan internet voor consumenten, vooral als je snel internet wilt en extra diensten zoals, online back-ups maken en een goede service.
 • Lange contracten: Meestal zit je voor enkele jaren vast aan langere contracten.
 • Beperkte beschikbaarheid: Afhankelijk van de plaats van je bedrijf, kun je pech hebben met de beschikbaarheid van glasvezel.

Welke internetsnelheid past het beste bij jouw bedrijf?

Vooral bedrijven zijn afhankelijk van het internet, en zakendoen gebeurt veel online. Het werken in de cloud, internetbellen en streamen gaat allemaal via internet.

Bepaal daarom de ideale internetsnelheid voor jouw kantoor. Bij een te lage internetsnelheid gaat dit ten koste van de productiviteit. Aan de andere kant brengt een te hoge internetsnelheid juist onnodig extra kosten met zich mee.

Ook de balans tussen de downloadsnelheid en de uploadsnelheid is belangrijk. In een zakelijke omgeving werk je vaak in de cloud, en verstuur je grote bestanden. Let bij het vergelijken daarom extra goed op de uploadsnelheid.

Benieuwd naar je huidige internetsnelheid? Doe onze internet speedtest.

Bepaal je internetgebruik

Bepaal met onderstaande punten het internetgebruik in jouw onderneming. Hiermee kun je een inschatting maken hoeveel bandbreedte je nodig denkt te hebben.

 • Gebruik je internet met of zonder bellen? Je hebt meer internetsnelheid nodig als je gebruikmaakt van internetbellen.
 • Hoeveel medewerkers gebruiken het internet? Denk niet alleen aan je personeel, maar ook aan het totale aantal computers, telefoons en beveiligingscamera's.
 • Hoe maakt jouw bedrijf gebruik van het internet? Denk aan email, cloud software, videobellen, bestanden delen en internetbellen.

Waarom is glasvezel voor bedrijven interessant?

Met een glasvezelverbinding beschik je over een supersnelle verbinding. Dit zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van haperingen en vertragingen. Bovendien zorgt een glasvezelverbinding voor meer stabiliteit en minder storing.

Er wordt verwacht dat de bandbreedte in de toekomst gaat stijgen. Steeds meer apparaten worden aangesloten op het internet. Wij raden daarom internet via glasvezel aan wanneer het beschikbaar is op je zakelijke adres.

Glasvezel is voor bedrijven interessant vanwege:

 • Snelheid: Glasvezel is supersnel, dus je kunt snel internetten, bestanden downloaden en online vergaderen.
 • Betrouwbaar: Het valt minder vaak uit dan andere soorten internet, dus je hebt bijna altijd een goede verbinding.
 • Snel downloaden én uploaden: Je kunt even snel bestanden versturen als ontvangen.
 • Meer bandbreedte: Het blijft snel, ook als er veel mensen tegelijk op internet zitten.
 • Veilig: Het is moeilijk voor anderen om mee te kijken op jouw internetverbinding.

Veelgestelde vragen

Het is lastig om aan te tonen dat je de internetaansluiting thuis alleen zakelijk gebruikt. Daarom valt een zakelijk internetabonnement voor thuis niet onder bedrijfskosten. Kosten die je maakt met thuiswerken zijn dus meestal niet aftrekbaar.

Steeds meer mensen werken wel vanuit huis, maar hebben geen eigen werkruimte (met eigen ingang en toilet). Ook de internetaansluiting is niet losgekoppeld van privégebruik. Daardoor heb je geen harde scheidingslijn om de kosten voor het internetgebruik op te voeren bij de belastingdienst.

Het is belangrijk dat de bandbreedte voor je internet op kantoor ruim voldoende is. Bandbreedte staat voor de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een verbinding kan worden getransporteerd. Als de bandbreedte hoger is, dan kan er dus meer en sneller data worden verstuurd.

Met een KvK-nummer en je bedrijfsnaam kun je zakelijk internet afsluiten. Helaas bieden niet alle providers een zakelijk internetabonnement. Ook zijn er providers die zich juist alleen richten op ondernemers.

Ook is het goed om rekening te houden met overstappen zodat je altijd een internetverbinding behoudt. Ik raad aan om alleen te kiezen voor providers met een overstapservice.

Veel bedrijven voor zakelijk internet in Nederland bieden de overstapservice, zoals Belcentrale, Budget Alles-in-1, KPN, MTTM, Netvisit, Qonnected, Speakup, Tele2, T-Mobile, Trined, XS4ALL, Youfone, WeServe en Ziggo.

Ook goed om te weten: De datum waarop je wilt overstappen, moet minstens 15 dagen en maximaal 112 dagen in de toekomst liggen.

Ben je geholpen met deze pagina?

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel