Welk internetpakket past het beste bij jou?

Met zoveel providers en abonnementen kan het lastig zijn om te bepalen welk type internetabonnement het beste bij je past. Kom er snel achter welk internetpakket je nodig hebt.

Marnix de Munck

Marnix de Munck

Specialist Internet

Internetpakket met tv en bellen

Wil je direct alle providers en abonnementen vergelijken? Gebruik dan onze internetvergelijker, we tonen je dan alle pakketten die beschikbaar zijn op je adres.

Welk internetabonnement heb je nodig?

Providers bieden verschillende internetpakketten, met internet, tv of bellen. Ook heb je de keuze uit uiteenlopende internetsnelheden.

Toch is raadzaam om eerst te bedenken naar wat voor internetpakket je op zoek bent. Dan kun je veel gerichter alle abonnementen vergelijken.

Je hebt de keuze uit deze vier internetpakketten:

PakketAbonnementenPrijs
Alles-in-1internetabonnement + digitale tv + vast bellen44 tot 96 euro
Internet en tvinternetabonnement + digitale tv43 tot 81 euro
internet en belleninternetabonnement + vast bellen32 tot 69 euro
Alleen internetinternetabonnement32 tot 68 euro

Laat je een abonnement weg uit een pakket, dan ben je goedkoper uit. Aan de andere geeft het combineren je meer korting dan elk abonnement los afsluiten.

Alles-in-1 pakket

Het Alles-in-1-pakket biedt je internet, televisie en vast bellen. Het is overzichtelijker en vaak goedkoper, omdat je alle abonnementen bij dezelfde provider afsluit. Het nadeel is wel dat bij een storing alle diensten tegelijk uitvallen.

Onze vergelijker geeft een overzicht van alle providers die alles in 1 pakketten aanbieden op jouw adres.

Internet en tv pakket

Bel je alleen nog maar mobiel en heb je geen vaste lijn meer nodig? Dan is een abonnement met internet en tv voor jou voldoende. Een internet en tv-pakket is meestal goedkoper dan twee losse abonnementen. Een voordeel is dat je met digitale televisie live naar tv-zenders kunt kijken.

Gebruik onze handige internet en tv vergelijker en krijg het aanbod van alle providers met daarbij de prijzen en snelheden.

Internet en bellen pakket

Een pakket met internet en bellen is niet veel duurder dan alleen internet, want voor vast bellen betaal je niet meer dan een paar euro per maand. Daar komen natuurlijk nog wel de kosten voor je internetabonnement bij. We zien overigens dat steeds minder internet en vast bellen afsluiten via onze site.

Met bellen via de telefoonlijn ben je altijd thuis bereikbaar. Maar wist je dat mobiel bellen meestal goedkoper is? Ben je niet zeker of een vaste telefoon voor jou nog de moeite waard is? Lees in dit artikel waarom je nog een vaste telefoon nodig kunt hebben.

Abonnement met alleen internet

Je kunt ook kiezen om een internetabonnement zonder televisie en telefonie af te sluiten. Dan bestel je een alleen internet (internet only). Dit is het goedkoopste internetabonnement, omdat het tv-abonnement wordt weggelaten.

Lineaire tv lijkt steeds minder in trek, en streamingdiensten en tv-apps steeds populairder. Twijfel je of je nog een televisieabonnement nodig hebt? Begin dan met alleen internet, je kunt altijd nog uitbreiden met een tv-abonnement, mocht je het toch missen.

Combineer met mobiel voor een betere prijs

Grote providers bieden vaak een combinatievoordeel als je vast internet combineert met een mobiel abonnement bij dezelfde aanbieder. Tock blijft vergelijken belangrijk, want vaker ben je goedkoper uit met een los mobiel abonnement bij een andere aanbieder.

Internet via koper, coax of glasvezel?

De snelheid van je internet hangt af van het type verbinding: DSL, glasvezel of kabel. DSL en kabelinternet kunnen prima snelheden bereiken, maar internet via glasvezel is het snelst. Bovendien is uploaden via glasvezel even snel als het downloaden.

Bij DSL en kabelinternet ligt de uploadsnelheid altijd een stuk lager. Bij DSL is er tenslotte snelheidsverlies, afhankelijk van de afstand van je adres tot aan de wijkcentrale.

Gebruik onze glasvezel check voor het aanbod van glasvezelaanbieders op je adres

InternetverbindingMaximale downloadsnelheid
DSL200 Mbps
Kabel1000 Mbps
Glasvezel8000 Mbps

Welke pakketsnelheid heb je nodig?

Welke snelheid die je nodig hebt om goed te kunnen internetten is voor iedereen anders. Een snelheid van 50 Mbps is voldoende voor 1 persoon om te streamen en surfen.

Kies een snelheid van 100 Mbps per persoon wanneer je grote bestanden, zoals films en games, snel wilt kunnen downloaden. Hogere snelheden zijn ook aan te raden als je met meerdere personen tegelijk wilt streamen en downloaden.

Aantal personenActiviteitMinimale snelheid
1Browsen, mailen, video's25 Mbps
14K-video's, online gamen50 Mbps
1Grote bestanden downloaden, 4K streamen100 Mbps
3Alles hierboven tegelijkertijd300 Mbps

Tip: Wil je weten hoe snel je huidige internetverbinding is? Gebruik dan onze internet snelheidstest en bereken hoe snel je nu kunt uploaden en downloaden.

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel

Gerelateerde artikelen

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend