Welk internetpakket past het beste bij jou?

Met zoveel providers en abonnementen om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te bepalen welke type internetabonnement het beste bij je past. We leggen je helder alle internetpakketten uit.

Marnix de Munck

Marnix de Munck

Specialist Internet

Internetpakket met tv en bellen

Streamen via Netflix of thuiswerken, internet is een noodzaak voor thuis. Een goede internetverbinding geeft je de snelheid en betrouwbaarheid voor al je online activiteiten.

Wil je direct alle providers en abonnementen vergelijken? Gebruik dan onze internet postcodecheck, we tonen je dan alle pakketten die beschikbaar zijn op jouw adres.

Welk internetabonnement heb je nodig?

Gelukkig bieden providers verschillende internetpakketten, zodat je altijd het beste internetabonnement kunt vinden. Op de website van een aanbieder stel je het abonnement helemaal naar wens samen.

Toch is raadzaam om eerst te bedenken naar wat voor internetpakket je op zoek bent. Dan kun je veel gerichter alle abonnementen vergelijken.

Je hebt de keuze uit deze vier internetpakketten:

PakketAbonnementenPrijs
Alles-in-1internetabonnement + digitale tv + vast bellen44 tot 96 euro
Internet en tvinternetabonnement + digitale tv43 tot 81 euro
internet en belleninternetabonnement + vast bellen32 tot 69 euro
Alleen internetinternetabonnement32 tot 68 euro

Laat je een abonnement weg uit een pakket, dan ben je goedkoper uit. Aan de andere geeft het combineren je meer korting dan elk abonnement los afsluiten.

Alles-in-1 pakket

Internetten, bellen en televisie: dat zit in het Alles-in-1-pakket. Je bent dan voordeliger uit, omdat je alle abonnementen met elkaar combineert bij dezelfde provider. Daarnaast is er meer gemak, want je hoeft maar één factuur te betalen. Ook heb je maar één aanspreekpunt bij vragen over bellen, internetten of televisie.

Een nadeel van een Alles-in-1-pakket is dat je bij een storing meteen alle abonnementen eruit liggen.

Een 3-in-1 pakket biedt je dus het meeste gemak en een scherpe prijs. Voor de rest ben je helemaal vrij om zelf je pakket samen te stellen.

Onze vergelijker geeft een overzicht van alle providers die alles in 1 pakketten aanbieden. Zo weet je zeker dat je de beste keus maakt! 

Internet en tv pakket

Met een internet en tv-pakket betaal je één bedrag voor zowel internet als televisie. Dit is een stuk goedkoper dan twee losse abonnementen.

Een voordeel is dat je met digitale televisie live naar tv-zenders kunt kijken. Internetproviders bieden televisiediensten via dezelfde internetverbinding. Daarom is de combinatie van internet en tv in één pakket een logische keus.

Dus bel je alleen nog maar mobiel en heb je geen vaste lijn meer nodig? Dan is een abonnement met internet en tv voor jou voldoende.

Maar om nu de websites van alle providers af te gaan om te vergelijken, dan verlies je al snel het overzicht. Met onze handige internet en tv vergelijker krijg je in een handomdraai een totaalbeeld van alle providers en pakketten voor jouw adres.

Internet en bellen pakket

Een pakket met internet en bellen zijn voordelig, want voor vast bellen betaal je niet meer dan een paar euro per maand. Daar komen natuurlijk nog de kosten voor je internetabonnement bij.

Bellen via de telefoonlijn heeft nog voordelen. Je bent namelijk altijd thuis bereikbaar. Weet wel dat mobiel bellen goedkoper is. Ben je niet zeker of een vaste telefoon de moeite waard is? Lees dan over de voordelen van vast bellen.

Maar wat het pakket precies kost hangt af van je wensen. Hoeveel minuten bel je per maand? En wil je snel internet, of neem je genoegen met lagere snelheden.

Daar kom je snel genoeg achter met onze postcodecheck voor internet en thuis bellen. Je krijgt direct een overzicht van alle aanbieders met daarbij de tarieven en snelheden.

Abonnement met alleen internet

Je kunt ook kiezen om een internetabonnement zonder televisie en telefonie af te sluiten. Dan bestel je een abonnement met alleen internet (internet only).

Alleen internet is het goedkoopste internet. Het is vooral een stuk goedkoper omdat het tv-abonnement wordt weggelaten.

Steeds meer mensen kiezen voor internet zonder tv-abonnement. Publieke tv-zenders kun je namelijk gratis kijken via internet, dus zonder abonnement. Ook zijn streamingdiensten populair, die staan los van een tv-abonnement.

Wil je toch graag live-tv in je pakket, zodat je vele zenders kunt ontvangen? Kies dan voor internet en tv.

Combineer abonnementen voor een betere prijs

Overweeg om meerdere abonnement in één pakket te combineren voor een betere prijs. Grote providers bieden ook een combinatievoordeel met een telefoonabonnement.

Goed vergelijken blijft belangrijk, want vaker ben je nog steeds goedkoper uit met een los mobiel abonnement bij een andere aanbieder.

Via internetvergelijk.nl krijg je een mooi overzicht van alle internetpakketten. Welk abonnement je ook wilt afsluiten: met onze vergelijker vind je altijd de beste deal.

Internet via koper, coax of glasvezel?

De maximaal te behalen snelheid van je internetpakket is deels afhankelijk van het type verbinding: DSL, glasvezel en kabel.

DSL en kabelinternet kunnen behoorlijke snelheden bereiken, maar internet via glasvezel is het snelst. Bovendien is uploaden via glasvezel even snel als het downloaden.

Bij DSL en kabelinternet ligt de uploadsnelheid altijd een stuk lager. Bij DSL is er tenslotte snelheidsverlies, afhankelijk van de afstand van je adres tot aan de centrale.

InternetverbindingMax. downloadsnelheid
DSL200 Mbps
Kabel1000 Mbps
Glasvezel8000 Mbps

Welke pakketsnelheid heb je nodig?

De snelheid die je nodig hebt om prettig te kunnen internetten is voor iedereen anders. Gebruik je het internet om te kunnen surfen en mailen, dan is een snelheid tot 50 Mbps per persoon voldoende.

Kies een abonnement vanaf 100 Mbps per persoon wanneer je ook grote bestanden (films, games etc.) snel wilt kunnen downloaden. Hogere snelheden zijn ook prettig als je met meerdere personen tegelijk wilt internetten.

Aantal personenActiviteitMinimale snelheid
1Browsen, mailen, video's25 Mbps
14K video's, online gamen50 Mbps
1Grote bestanden downloaden, 4K streamen100 Mbps
3Alles hierboven tegelijkertijd300 Mbps

Tip: Wil je weten hoe snel je huidige internetverbinding is? Test je internetsnelheid en bereken hoe snel je nu kunt uploaden en downloaden.

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel

Gerelateerde artikelen

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend