KPN internet

(Gemiddelde score: 3 op basis van 4 ervaringen)

KPN was in Nederland de eerste die het 4G netwerk uit begon te rollen, waardoor men opnieuw liet ziet dat het de absolute marktleider is. Met 4G kan je bij KPN gebruik maken van een snel mobiele internet voor op je smartphone of tablet. Je kan pakketten bestellen met aan bepaald aantal belminuten en SMS-berichten met of zonder telefoon. KPN is een grote aanbieder op het gebied van mobiele telefonie en maakt gebruik van Telfort om ook andere doelgroepen te bereiken.

KPN was voorheen een staatbedrijf en heeft op basis daarvan nog altijd een zeer groot aantal klanten in Nederland. Men is sinds jaar en dag de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en ICT-diensten in Nederland. Het is mogelijkheid om zowel vaste als mobiele telefonie af te nemen, maar je kunt daarnaast bijvoorbeeld kiezen voor vast en mobiel internet, interactieve televisie en Digitenne. Men richt zich zowel op de zakelijke als de particuliere markt en probeert daarbij altijd de hoogst mogelijke kwaliteit aan te bieden, waardoor het doorgaans niet de meest voordelige internetprovider is.

KPN Alles in 1

KPN is sinds jaar en dag de leider op het gebied van telefonie in Nederland. In de loop der jaren is men zich daarnaast ook steeds meer gaan richten op bijvoorbeeld mobiele oplossingen, maar ook het internet en televisie. Dit zorgt ervoor dat je er tegenwoordig de mogelijkheid hebt om een alles in 1 pakket af te sluiten, of gebruik te maken van aanvullende diensten. Bovendien staat KPN bekend om het zeer betrouwbare netwerk. KPN richt zich vooral met de alles-in-1 pakketten op de markt voor internet, televisie en telefonie, op basis van een uitstekende kwaliteit en eenvoudige dienstverlening.

Internetpakket

Met het oog op het internet maakte KPN als een van de eersten gebruik van het glasvezelnetwerk. Dat zorgt ervoor dat het internet via KPN ontzettend snel is. Je betaald er een relatief hoge prijs per maand voor het internet, maar daar staat aan de andere kant tegenover dat het naar behoren werkt.

Interactieve Televisie

Televisie van KPN werkt onder andere via Digitenne, een systeem dat los staat van de kabel en bijvoorbeeld glasvezel. Het is een draadloos signaal, dat je thuis op kunt vangen met behulp van een specifieke ontvanger. Je kan via digitale televisie bepaalde zenden kijken in HD en eventueel gebruik maken van interactieve TV. Met deze optie kan je bijvoorbeeld het beeld op pauze zetten. Daarnaast kan je programma’s terugkijken op het moment dat het je uitkomt, zodat het niet meer nodig is om voor je favoriete programma thuis te blijven.

Vast bellen

Bellen, dat is waar KPN uiteindelijk groot mee is geworden. Het vaste netwerk van KPN is betrouwbaarder dan welke dan ook, waardoor ook tal van andere providers in Nederland er graag gebruik van maken. Het feit dat de overheid het gebruikt om ook de noodoproepen door te kunnen geven zegt op zich al genoeg over het algehele netwerk van KPN en de betrouwbaarheid daarvan. Bent je op zoek naar niets minder dan het beste op het gebied van kwaliteit? Dan is een abonnement bij KPN een verstandige keuze.

Grote aanbieder met dochterondernemingen

KPN is een enorm grote aanbieder van mobiele en vaste communicatiediensten. Het bedrijf heeft ongeveer 2,5 miljoen klanten op het gebied van internet en 1,2 miljoen aansluitingen op het gebied van televisie. Het is daarmee een van de grootste spelers in ons land. Ook de prijsvechter Telfort en kwaliteitsaanbieder XS4ALL behoren tot KPN, aangezien dit volle dochterondernemingen van het bedrijf zijn. Dat neemt niet weg dat deze ondernemingen een compleet eigen identiteit heeft, en andere prijzen en abonnementen hanteren.

KPN ervaringen

Klant van KPN? Stuur ons jouw ervaringen, wij gaan alle beoordelingen toevoegen op deze pagina.


1 H Boshuizen rosema, Lelystad - 19 april 2021
Er wordt geld van mijn rekening afgeschreven omdat ze mijn telefoon niet hebben afgeschermd, en mij onbeperkt bellen zonder mijn medeweten eraf hebben gegooid. Ik krijg dit niet terug. Moet steeds mijn WiFi-code opnieuw instellen omdat een ander het steeds overneemt.
1 Simster - 02 september 2019
Bagger naar mijn mening.
5 Ton, Boskoop - 22 augustus 2018
ik ben al 15 jaar klant van kPN en nog steeds naar volle tevredenheid weinig of geen storing en klantvriendelijk A.J.M. van den Nieuwendijk
5 Ramono, Den haag - 24 juni 2015
Ik ben van Ziggo overgestapt naar KPN en het bevalt mij stukken beter. Vooral de interface om door programma's te bladeren vind ik erg prettig werken. Ik heb nog geen ervaring met de klantenservice, hopelijk is dit ook niet nodig.

Deel uw ervaring

Uw waardering: (klik op het gewenste aantal sterren)