Tijdelijk internet zonder vast contract

tijdelijk internet

Verblijf je tijdelijk op een adres en wil je internet aanvragen, zonder dat je vastzit aan een één- of tweejarig contract? Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te realiseren. Elk type kent verschillende voor- en nadelen, de belangrijkste lichten wij graag even toe. Je kunt vervolgens zelf op zoek gaan naar een passende aanbieder voor een tijdelijke internetverbinding.

Internetcontracten

Een internet abonnement aanvragen wordt je tegenwoordig heel makkelijk gemaakt. Leuke abonnementen, eenvoudige aanvraagprocedures en mooie beloftes. Toch is het ook belangrijk om te kijken naar de contractduur van een internetabonnement. In veel gevallen worden er 24 maanden contracten opgesteld. Het nadeel hiervan is dat je pas na 24 maanden kunt overstappen naar een andere provider. Hetzelfde geldt voor het opzeggen van je verbinding, dit kan dan pas na 2 jaar. Andere providers werken met iets gunstigere contracten, van 12 maanden bijvoorbeeld. Zijn er ook internet abonnementen met een contract van slechts 6 maanden of nog korter?

Flexibel internetabonnement

Er zijn verschillende providers die een flexibel internet abonnement aanbieden, zonder zonder vast contract. Als je het niet prettig vindt om lang aan een bepaalde provider vast te zitten dan is zo’n flexibel abonnement echt iets voor jou. Naast internet only kun je ook 3 in 1 abonnementen met een korte looptijd aanvragen. Zo’n flexibel internet abonnement met een korte looptijd aanvragen is ideaal voor een bepaalde periode. Stel dat je in een tijdelijke woning verblijft omdat je eigen woning niet toegankelijk is of je bent tijdelijk in Nederland, in die gevallen is een tijdelijk internet abonnement heel handig.

Oplossingen voor tijdelijk internet

USB dongle

Zo kun je bijvoorbeeld voor de USB dongle met SIM-slot kiezen. Deze dongle lijkt veel op een gewone USB stick. Je kunt hem aansluiten op een willekeurige USB poort van je computer of laptop. De provider die de USB dongle levert zorgt ook voor de software die nodig is om het internet op te kunnen. Installeer de software met een simkaart zoals aangegeven in de handleiding. Na installatie kun je direct het internet op. De USB dongle is een ideale manier om tijdelijk het internet op te kunnen. Er zit echter wel een nadeel aan verbonden. Je kunt de USB stick op slechts één computer of laptop tegelijkertijd gebruiken.

Telefoon als hotspot.


Gebruik tijdelijk je eigen telefoon als WIFI-hotspot. Stel je mobiele telefoon in bij instellingen als mobiele hotspot. Via je computer kan je dan verbinding met je telefoon. De naam van je telefoon staat aangegeven als wifi-netwerk waar je verbinding mee kunt maken. Je gebruikt zo de internetverbinding van je mobiel. Voor de korte termijn is dit een prima oplossing

Internetbox voor zakelijk gebruik


Wil je met meerdere computers tegelijkertijd het internet op, kies dan voor een internetbox. Op zo’n box kunnen meerdere computers aangesloten worden. Hoeveel dit er mogen zijn verschilt per aanbieder, zo kan de limiet op 4 of 8 staan bijvoorbeeld. Net als bij elke internetverbinding wordt de download- en uploadsnelheid gelimiteerd. Kijk goed naar de opzegtermijn van de internetbox. Het mooiste is een opzegtermijn van een maand, je maakt in dat geval geen onnodige kosten.

Standaard internetabonnement

Je kunt natuurlijk ook internet aanvragen bij een “standaard internetprovider” zoals KPN, Ziggo of Tele2. Dit is alleen verstandig als je kiest voor een internet abonnement met een 12-maanden contract. Als je het tijdelijke internet 10 of 11 maanden nodig hebt bijvoorbeeld kan zo’n standaard internetabonnement interessant zijn. Er gelden vaak acties waarbij je de eerste 3 of 6 maanden korting krijgt op de standaard abonnementsprijs. Zeg de verbinding op als je deze niet meer nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat er 12 maanden in rekening worden gebracht. Maar na een jaar is je abonnement elke maand opzegbaar.