Hoe kan ik een tijdelijke internetaansluiting aanvragen?

tijdelijk internet

Verblijf je tijdelijk op een adres en wil je internet aanvragen, zonder dat je vastzit aan een één- of tweejarig contract? Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te realiseren. Elk type kent verschillende voor- en nadelen, de belangrijkste lichten wij graag even toe. Je kunt vervolgens zelf op zoek gaan naar een passende aanbieder voor een tijdelijke internetverbinding.

USB dongle


Zo kun je bijvoorbeeld voor de USB dongle kiezen. Deze dongle lijkt veel op een gewone USB stick. Je kunt hem aansluiten op een willekeurige USB poort van je computer of laptop. De provider die de USB dongle levert zorgt ook voor de software die nodig is om het internet op te kunnen. Installeer de software zoals aangegeven in de handleiding. Na installatie kun je direct het internet op. De USB dongle is een ideale manier om tijdelijk het internet op te kunnen. Er zit echter wel een nadeel aan verbonden. Je kunt de USB stick op slechts één computer of laptop tegelijkertijd gebruiken.

Internetbox


Wil je met meerdere computers tegelijkertijd het internet op, kies dan voor een internetbox. Op zo’n box kunnen meerdere computers aangesloten worden. Hoeveel dit er mogen zijn verschilt per aanbieder, zo kan de limiet op 4 of 8 staan bijvoorbeeld. Net als bij elke internetverbinding wordt de download- en uploadsnelheid gelimiteerd. Kijk goed naar de opzegtermijn van de internetbox. Het mooiste is een opzegtermijn van een maand, je maakt in dat geval geen onnodige kosten.

Standaard internetabonnement

Je kunt natuurlijk ook internet aanvragen bij een “standaard internetprovider” zoals KPN, Ziggo of Tele2. Dit is alleen verstandig als je kiest voor een internetabonnement met een 12-maanden contract. Als je het tijdelijke internet 10 of 11 maanden nodig hebt bijvoorbeeld kan zo’n standaard internetabonnement interessant zijn. Er gelden vaak acties waarbij je de eerste 3 of 6 maanden korting krijgt op de standaard abonnementsprijs. Zeg de verbinding op als je deze niet meer nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat er 12 maanden in rekening worden gebracht. Heb je tijdelijk internet voor één, twee of drie maanden nodig, dan is zo’n standaard internetverbinding geen optie.