Genoeg van Ziggo? Dit zijn de beste alternatieven

Ziggo is dan wel een grote provider in Nederland, toch maken veel mensen de overstap naar een andere aanbieder, vooral om te besparen. Vind je Ziggo ook te duur worden? Wij hebben vier alternatieven voor je die voordeliger zijn, en ook nog goede pakketten aanbieden.

Marnix de Munck

Marnix de Munck

Specialist Internet

Alternatieve provider logo's en Ziggo logo

Wat zijn de beste alternatieven voor Ziggo?

Ben je klaar met Ziggo en wil je graag overstappen naar een beter en goedkoper alternatief? Dan kan ik je helpen met je keuze.

Onze suggestie voor het goedkoopste alternatief: Kies om te beginnen voor een internetabonnement zonder tv. Bestel de tv-app van NLZiet met 40 zenders voor € 8,95 per maand. Combineer dit met internet only van Odido met een snelheid van 100 Mbps voor € 35,00. Zo stel je een eigen voordelige internet en tv pakket samen voor slechts €43,95.

Hieronder vind je de vijf beste alternatieven voor Ziggo op een rij:

1. Odido

Odido is een prima en goedkoop alternatief voor Ziggo. De provider is de derde grootste aanbieder is van alles-in-1 in Nederland en biedt je pakketten voor een voordelige prijs. In combinatie met mobiel kun je zelfs extra besparen. De tv-ontvanger is misschien wat minder veelzijdig dan bij Ziggo, maar ze bieden wel een goede tv-app. Bovendien leveren ze internet via glasvezel, wat stabieler en sneller is dan coax.

2. Youfone

Een ander alternatief voor Ziggo is Youfone, met een goede klantenservice en kwalitatieve tv en internet abonnementen. Het is een provider zonder poespas en scoort op alle gebieden redelijk goed, maar is nergens echt een uitblinker in. De prijs is veel voordeliger dan Ziggo, en je kunt gebruikmaken van een combivoordeel met mobiel, waardoor je extra korting krijgt per maand.

3. Solcon

Een minder bekende internet- en tv-provider is Solcon, dat goed en veilig internet biedt en vooral hoog scoort op service. Ze bieden overigens ook vast bellen. Desalniettemin scoort Solcon lager dan concurrenten op het gebied van tv-diensten, maar dit is geen enorm groot verschil. Solcon is een dochteronderneming van KPN en hanteert vergelijkbare prijzen.

4. KPN

Het eerste alternatief om naar over te stappen is KPN, dat misschien niet altijd hoog scoort op prijs, maar wel op kwaliteit van internet, bellen en tv. Hierdoor is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. Je kunt bij deze provider internet en tv ook makkelijk combineren met KPN-mobiel, waardoor het voordeliger is. Bekijk hier onze aanbiedingen van KPN.

Waarom is Ziggo zo populair?

Met ongeveer drie miljoen klanten is Ziggo de populairste internet- en tv-aanbieder in Nederland. Maar wat maakt de kabelaar eigenlijk zo uniek? Dit komt ten eerste door het alleenrecht van Ziggo op het gebied van kabelinternet. In veel regio's ligt er nog geen glasvezelinternet, waardoor Ziggo internet nog altijd het snelst is via coax.

Een andere reden is dat Ziggo een breed aanbod aan entertainment heeft, wat hun pakketten uitgebreider maakt andere providers. Deze voordelen, samen met een scherpe Ziggo aanbieding, kan klanten telkens weer overhalen om voor hen te kiezen. Ondanks de aanbiedingen kiezen ze ook voor een van de duurste providers.

Wat zijn redenen om een overstap te maken?

Een van de hoofdredenen van mensen om over te stappen zijn de lagere maandlasten. Een andere provider kan je ook een leuke aanbieding of welkomstcadeau bieden. Ten slotte kun je ook toe zijn aan een nieuw aanbod, of een betere verbinding via glasvezel. Wel is het belangrijk om de prijzen en voorwaarden goed met elkaar te vergelijken. Vergeet ook de combinatievoordelen niet.

Hoe verloopt het overstappen van Ziggo naar een andere provider?

Wil je overstappen van Ziggo naar een andere internet- of tv-provider? Dan zijn dit de stappen:

  • Controleer de opzegtermijn van Ziggo: De meeste abonnementen worden voor een jaar afgesloten, waarna nog vaak een opzegtermijn van een maand wordt gehanteerd.
  • Bestel je nieuwe abonnement: Vervolgens kun je op de website van de door jou gekozen provider zelf een pakket samenstellen en bestellen.
  • Gebruik de overstapservice: Veel providers bieden een overstapservice aan, waardoor je niet zelf contact hoeft te zoeken met Ziggo om je abonnement op te zeggen. Tevens voorkom je zo dubbele kosten en extra uitzoekwerk.
  • Installeer je nieuwe apparatuur: Als je overstap is afgerond, dan ontvang je een bevestiging en een ingangsdatum. Je krijgt vaak nieuwe apparatuur die je zelf kunt installeren. Soms wordt er een monteur langs gestuurd die het voor je doet.
  • Retourneer de oude apparatuur: De laatste stap is het kosteloos terugsturen van je oude apparatuur naar Ziggo. Hier ontvang je verzendmateriaal van Ziggo voor om het makkelijk voor je te maken.

Na het installeren van je nieuwe apparatuur en terugsturen van de oude apparatuur kun je genieten van je nieuwe internetprovider, mogelijk op glasvezel, en tegen een aantrekkelijke prijs.

Ben je geholpen met deze pagina?

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel