Ziggo abonnementen

Ziggo is de grootste kabelprovider van Nederland met internet, tv, en vaste telefonie via coax. Met de overname van het mobiele netwerk van Vodafone is het bedrijf VodafoneZiggo opgericht. Door deze samenvoeging kan Ziggo vast en mobiel aanbieden.

Ziggo postcodecheck

Vergelijk alle Ziggo-abonnementen op jouw adres.

Kabelinternet van Ziggo

Kabelinternet van Ziggo is een snelle internetverbinding via coax. Met een snelheid van maximaal 1000 Mbps kun je probleemloos online gamen, streamen en downloaden.

1000

Mbps downloadsnelheid

75

Mbps uploadsnelheid

48

Internetabonnementen

Cijfers over Ziggo

Ziggo is de grootste internetprovider van Nederland met een marktaandeel van 43%. Het bedrijf heeft 5 miljoen mobiele klanten en 3,3 miljoen vaste internetklanten. Het gigabit-netwerk van Ziggo heeft een dekking van 90%.

VodafoneZiggoResultaten
Omzet1 miljard
Mobiele klanten5 miljoen
Vast telefonie klantenOngeveer 2 miljoen
Vast internet klanten3,3 miljoen
Gigabit netwerk dekking90% dekking
Marktaandeel internet thuis43%
WerknemersOngeveer 7.000 mensen

Wat vinden wij van de abonnementen van Ziggo?

Tijdens de opstartfase van het bedrijf waren er problemen met de klantenservice. Ziggo heeft hard gewerkt om dit te flink te verbeteren.

Nu is er vooral kritiek op het coax-netwerk. Het netwerk is niet opengesteld voor andere internetaanbieders. Dit is wel het geval bij glasvezel en koper.

Internet via coax afsluiten

De internetverbinding wordt geleverd via de coaxkabel en niet via glasvezel. Deze kabel is eigenlijk bedoeld voor beeld en geluid. Toch kan het ook gebruikt worden voor snel en stabiel internet. Met als voordeel dat je internetverbinding en tv-signaal gescheiden zijn.

Nog een voordeel is dat je eenvoudig meerdere tv's kan aansluiten op dezelfde kabel zonder kastje. Je mist op deze manier dan wel alle interactieve opties.

Coax is gevoelig voor invloeden van buitenaf. Huishoudelijke apparaten kunnen bijvoorbeeld het beeld van digitale-tv verstoren. Om de kans op storing te verkleinen, raden wij coax-kabels aan van kabelkeur.nl.

Sinds kort biedt Ziggo ook alleen internet aan, dat is een abonnement zonder televisie of bellen. Hiermee ben je een stuk goedkoper uit, maar je mist wel digitale tv via een decoder.

Welke provider is beter KPN of Ziggo? Lees over de verschillen tussen beide aanbieders.

Internetsnelheden via de kabel

Wij vinden het opvallend dat de uploadsnelheid erg laag is vergeleken met de downloadsnelheid. Neem je bijvoorbeeld een GigaNet abonnement met 1 Gbps download, dan blijft de uploadsnelheid ver achter met 70 Mbps.

Jeroen Hoencamp, ceo van VodafoneZiggo heeft dit nadeel toegegeven. In de komend jaren is niet te verwachten dat deze snelheid veel omhoog zal gaan. Het zal volgens ons daarom lastig zijn om de concurrentie met glasvezel aan te gaan.

Ziggo internet en tv-pakketten

Ziggo heeft een prima zenderaanbod die vergelijkbaar is met andere providers. Veel zenders zijn in HD-kwaliteit. Haarscherp 4K-beeldkwaliteit krijg je alleen in het duurste pakket. Hier heb je de nieuwe tv-ontvanger voor nodig, de Mediabox Next.

Digitale-tv kijken

WIl je digitale-tv kijken, dan heb je een internet en tv-abonnement nodig met een tv-ontvanger. Wil je geen kastje gebruiken, of meerdere tv's aansluiten? Bestel dan een CI+ Module voor 2 euro per maand.

Let wel op dat je toestel hiervoor geschikt is. Ook belangrijk om te weten: interactieve-tv is niet altijd mogelijk met een CI+ Module. Alleen in sommige regio's, en wanneer je toestel met internet verbonden is.

Interactieve-tv

Ziggo Sport krijg je gratis bij alle pakketten. Kijk met dit kanaal live naar voetbal, tennis en meer. Formule 1 is helaas niet meer te live te bekijken via de kabelaar vanaf 2022.

Alleen bij duurdere internetabonnementen zitten de opties Opnemen en on-demand inbegrepen. Makkelijk is de Netflix app via het menu. Het voordeel van interactieve-tv zijn de extra mogelijkheden waarvoor je de Ziggo Mediabox nodig hebt:

 • Live pauzeren.
 • Programma opnemen.
 • Programma gemist.
 • Begin gemist.
 • Video on demand.

Voordelen en nadelen van Ziggo

Zoals elke internetprovider heeft ook Ziggo zijn voordelen en nadelen.

Pluspunten Ziggo:

 • Internet via coax is snel en stabiel.
 • Gratis Ziggo sport met live sport.
 • Kosteloos meerdere tv's aansluiten.
 • Combineer vast met mobiel voor extra voordelen.
 • Ziggo Go app voor tv kijken op meerdere schermen.

Minpunten:

 • Uploaden gaat ontzettend traag.
 • Opnemen en on-demand alleen bij duurdere abonnementen.
 • Coaxkabel gevoelig voor storing.
 • Hoge abonnementskosten.
 • Live voetbal niet meer in het basispakket.
 • Geen live Formule 1 meer.

Contact Ziggo klantenservice

Telefoonnummer: 0900-1884
Bereikbaar: Werkdagen van 06:00 tot 00:00
Adres: Ziggo
Postbus 43048
3540AA Utrecht

Algemene voorwaarden van Ziggo

Welke Ziggo aanbiedingen zijn er?

Wil je profiteren van een aanbieding van Ziggo? Bekijk dan snel het overzicht van alle actuele Ziggo aanbiedingen. Zo kun je kiezen voor een voordelige alles-in-1 pakket of juist voor losse diensten zoals internet, televisie of telefonie. Check regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van alle nieuwe Ziggo aanbiedingen!

Ziggo ervaringen van klanten

Heb je ervaring met Ziggo als provider, laat dan graag een review achter.

Deel jouw ervaring over Ziggo

Jouw waardering:

klik op het aantal gewenste sterren

Alle internetproviders vergelijken

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend