Ziggo internet

(Gemiddelde score: 1.6 op basis van 5 ervaringen)

Ziggo is een relatief jonge aanbieder in Nederland, die is ontstaan uit het samengaan van een aantal meer lokale aanbieders. Deze hebben de krachten weten te bundelen, om er op die manier voor te zorgen dat u gebruik kunt maken van internet, televisie en telefonie van hoge kwaliteit. Ziggo maakt hiervoor gebruik van de kabel, maar werkt daarnaast ook aan de ontwikkeling van glasvezel. Ziggo is dus ontstaan uit een fusie tussen een aantal kabelproviders. Zo heeft de internetprovider inmiddels 1,5 miljoen klanten die een abonnement afnemen, 1,8 miljoen klanten die digitale televisie afnemen en 1,2 miljoen klanten die telefonie afnemen. Het is aan te raden om een internet postcode check uit te voeren op de dekking op jouw adres te bepalen.

Oprichting: 2007

Klantenservice: 0900 1884

Hoofdkantoor: Utrecht

Ziggo Alles in 1

Het alles in 1 pakket van Ziggo biedt het meeste gemak met internet, televisie en telefonie. Met name internet en tv zijn populair met hoge snelheden en een groot aantal zenders in HD. Daarnaast zorgt Ziggo er met aantrekkelijke aanbiedingen voor dat je bijvoorbeeld een digitale ontvanger met korting kunt kopen, of een aantrekkelijke korting op een alles in 1 pakket.

Internet en bellen van Ziggo is gericht op een vast bedrag per maand. Het voordeel van telefonie via Ziggo is dat je vooraf precies weet wat de kosten zijn en dat je gratis met andere klanten van Ziggo kunt bellen. De contracten zijn over het algemeen per maand opzegbaar en het is uitstekend mogelijk om je eigen toestel en nummer te behouden. Het is zeker de moeite waard is dit pakket mee te nemen in uw vergelijking.

Internet van Ziggo

Het internet van Ziggo staat bekend als snel en betrouwbaar. Tijdens de opstartfase van het bedrijf zijn er wat problemen geweest met de snelheid en was de klantenservice vaak niet goed bereikbaar. Men heeft er vervolgens hard aan gewerkt om dit te verbeteren en in orde te maken. Zowel particuliere en zakelijke klanten kunnen er terecht om gebruik te maken van het internet via de kabel van Ziggo. De snelheid ligt over het algemeen hoger dan bij veel andere aanbieders.

Internet en tv van Ziggo

Ook internet en televisie van Ziggo weet veel mensen aan te spreken. Vanuit het verleden waren veel mensen klant bij een van de lokale kabelaars, die uiteindelijk op zijn gegaan in Ziggo. Dat zorgde ervoor dat veel mensen automatisch werden aangesloten op televisie van Ziggo. Ziggo begon al snel zenders in HD aan begon te bieden. Daarnaast is het mogelijk om een groot aantal gevarieerde zenders te ontvangen en om bijvoorbeeld film- of sportkanalen toe te voegen. Bestel een internet en tv pakket waarbij beide diensten in 1 abonnement gebundeld zijn.

Mobiel internet

Met mobiel internet op je laptop of tablet van Ziggo heb je het internet altijd tot je beschikking. Ben je veel onderweg, dan kun je met je tablet of laptop gewoon even wat opzoeken of een email versturen. Met mobiel internet op je laptop of tablet maak je optimaal gebruik van deze apparaten. Je kunt gebruik maken van een USB-modem of een simkaart, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Je kunt in de handleiding van het apparaat teruglezen hoe je hier gebruik van kunt maken. Je zorgt er op die manier voor dat je gebruik kunt maken van mobiel internet op je laptop of tablet van Ziggo, uiteraard tegen een scherpe prijs. Over het algemeen zal de installatie automatisch gebeuren, waardoor je daar geen omkijken naar hebt. Loop je toch tegen problemen aan, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Ziggo.

Hoge snelheden via de kabel

Ziggo probeert in hoog tempo nieuwe technieken toe te voegen en uit te rollen om op die manier zo innovatief mogelijk aan de slag te kunnen. Inmiddels is het mogelijk om tot 120Mb aan downloadsnelheid af te nemen, maar dat zal in de nabije toekomst waarschijnlijk nog verder oplopen. Bovendien is het mogelijk om online televisie te kijken en gebruik te maken van interactieve televisie, HDTV, bellen en in de toekomst HD 3DTV. Ziggo richt zich heel duidelijk op innovatie en is een zeer aantrekkelijke aanbieder voor veel consumenten.

Ziggo ervaringen

Klant van Ziggo? Stuur ons jouw ervaringen, wij gaan alle beoordelingen toevoegen op deze pagina.


1 Gosia, Amstelveen - 10 december 2020
Ik ben al 5 jaar klant bij Ziggo. Nu hebben ze bij KvK ontdekt dat ik een klein bedrijfje heb, geregistreerd op mijn adres. Ze hebben iemand langs de deur gestuurd die mijn man een zakelijke abonnement heeft aangesmeerd, 20% duurder dan wat we nu hebben. Ze hebben het op mijn bedrijf gezet zonder mijn toestemming. Ze zijn “vergeten” te zeggen dat zakelijke klanten geen 14-dagen bedenktijd hebben. De klantenservice is niet behulpzaam en tamelijk onbeleefd. Nu zit ik opgeschept met een duur abonnement.
1 menno, oegstgeest - 18 mei 2020
Extreem duur geworden, veel traag internet de laatste maand. En kers op de taart: weer eens 2 euro per maand er bij. Overstappen is het credo. Ben ze meer dan zat die zakkenvullers.
1 Mel - 28 april 2020
Internet is super slecht, en dat voor €56 p.m zonder tv en bellen. En als je ze belt om samen tot een oplossing te komen, dan kunnen ze je nergens mee helpen.
1 Teun, Almere - 06 november 2019
Ik vind Ziggo helemaal niks omdat ze je verplichten een tv-abonnement erbij te nemen. Alleen kijk ik nooit tv en ik hoef het ook niet. Dus nu maak ik onnodige kosten, en ik heb hier geen glasvezel aansluiting. Ja dan wordt het wel moeilijk.
4 Marnix - 23 juni 2015
Ik heb Ziggo alles in 1 en ben erg tevreden. Internet werkt altijd perfect via de kabel en ik haal de snelheid waar ik voor betaal. Dit heb ik met ADSL nog nooit gehad, altijd een lagere snelheid dan aangegeven in het contract. Veel zenders in HD kwaliteit.

Deel uw ervaring

Uw waardering: (klik op het gewenste aantal sterren)