Ziggo

Ziggo is de grootste kabelprovider van Nederland met internet, tv, en vaste telefonie via coax. Met de overname van het mobiele netwerk van Vodafone is het bedrijf VodafoneZiggo opgericht. Door deze samenvoeging kan Ziggo vast en mobiel aanbieden.

Ziggo postcode check

Check alle Ziggo pakketten op je adres met onze internetvergelijker.

Kabelinternet van Ziggo

Kabelinternet van Ziggo is een snelle internetverbinding via coax in plaats van koper of glasvezel. Met een snelheid van maximaal 1000 Mbps kun je probleemloos online gamen, streamen en downloaden.

1000

Mbps downloadsnelheid

75

Mbps uploadsnelheid

48

Internetabonnementen

7,3m

Huizen aangesloten

3,7m

Klanten

1 Gbps

Downloadsnelheid

Cijfers over Ziggo

Ziggo is de grootste internetprovider van Nederland met een marktaandeel van 43%. Het bedrijf heeft 5 miljoen mobiele klanten en 3,3 miljoen vaste internetklanten. Het gigabit-netwerk van Ziggo heeft een dekking van 90%.

VodafoneZiggoResultaten
Omzet1 miljard
Mobiele klanten5 miljoen
Vast telefonie klantenOngeveer 2 miljoen
Vast internet klanten3,3 miljoen
Gigabit netwerk dekking90% dekking
Marktaandeel internet thuis43%
WerknemersOngeveer 7000

Wat vinden wij van de abonnementen van Ziggo?

Tijdens de opstartfase van het bedrijf waren er problemen met de klantenservice. Ziggo heeft hard gewerkt om dit te flink te verbeteren. Nu is er vooral kritiek op het coax-netwerk. Het netwerk is niet opengesteld voor andere internetaanbieders, en daarnaast is de uploadsnelheid laag. Laten we eens kijken naar hun abonnementen.

Internet via coax afsluiten

De internetverbinding wordt geleverd via de coaxkabel en niet via glasvezel. Deze kabel is eigenlijk bedoeld voor beeld en geluid. Toch kan het ook gebruikt worden voor snel en stabiel internet. Met als voordeel dat je internetverbinding en tv-signaal gescheiden zijn.

Nog een voordeel is dat je eenvoudig meerdere tv's kan aansluiten op dezelfde kabel zonder kastje. Je televisie moet dan wel over een interne DVB-C-tuner beschikken. Je mist op deze manier dan wel alle interactieve opties via een afstandbediening.

Coax is wel gevoelig voor invloeden van buitenaf. Huishoudelijke apparaten kunnen bijvoorbeeld het beeld van digitale-tv verstoren. Om de kans op storing te verkleinen, raden wij coaxkabels aan van kabelkeur.nl.

Sinds kort biedt Ziggo ook alleen internet aan, dat is een abonnement zonder televisie of bellen. Hiermee ben je een stuk goedkoper uit, maar je mist wel digitale tv via een decoder.

Hier is een tabel met de tarieven voor de internetabonnementen van Ziggo:

AbonnementPrijs per maand
Internet Lite€ 42,50
Internet Start€ 47,00
Internet XXL€ 52,00
Internet Elite€ 59,00

Internetsnelheden via de kabel

Wij vinden het opvallend dat de uploadsnelheid erg laag is vergeleken met de downloadsnelheid. Neem je bijvoorbeeld een GigaNet abonnement met 1 Gbps download, dan blijft de uploadsnelheid ver achter met 70 Mbps.

Jeroen Hoencamp, ceo van VodafoneZiggo heeft dit nadeel toegegeven. In de komend jaren is niet te verwachten dat deze snelheid veel omhoog zal gaan. Het zal volgens ons daarom lastig zijn om de concurrentie met glasvezel aan te gaan.

Ziggo gebruikt DOCSIS voor zijn GigaNet kabelinternet. Dit maakt downloadsnelheden tot 1 Gbps mogelijk. Ziggo wil DOCSIS 4.0 gaan uitrollen om nog hogere snelheden mogelijk te maken, tot 10 Gbps symmetrisch. Zo hoopt de kabelaar de concurrentie met glasvezelaanbieders beter aan te kunnen gaan.

Het VodafoneZiggo vaste netwerk (Hybrid Fiber Coax, HFC

Welke provider is beter KPN of Ziggo? Lees over de verschillen tussen beide aanbieders.

Ziggo internet en tv abonnementen

Ziggo heeft een prima zenderaanbod die vergelijkbaar is met andere providers. Veel zenders zijn in HD-kwaliteit. Haarscherp 4K-beeldkwaliteit krijg je alleen in het duurste pakket. Hier heb je de nieuwe tv-ontvanger voor nodig, de Mediabox Next.

Hier is een tabel met de tarieven voor verschillende internet en tv abonnementen:

AbonnementPrijs per maand
Internet Lite & TV Start€ 56,-
Internet Lite & TV Complete€ 61,50
Internet Lite & TV Max€ 74,50
Internet Start & TV Start€ 60,50
Internet Start & TV Complete€ 66,-
Internet Start & TV Max€ 79,-
Internet XXL & TV Start€ 65,50
Internet XXL & TV Complete€ 71,-
Internet XXL & TV Max€ 84,-
Internet Elite & TV Start€ 72,50
Internet Elite & TV Complete€ 78,-
Internet Elite & TV Max€ 91,-

Digitale-tv kijken

WIl je digitale-tv kijken, dan heb je een internet en tv-abonnement nodig met een tv-ontvanger. Wil je geen kastje gebruiken, of meerdere tv's aansluiten? Bestel dan een CI+ Module voor 2 euro per maand.

Let wel op dat je toestel hiervoor geschikt is. Ook belangrijk om te weten: interactieve-tv is niet altijd mogelijk met een CI+ Module. Alleen in sommige regio's, en wanneer je toestel met internet verbonden is.

Interactieve-tv

Ziggo Sport krijg je gratis bij alle pakketten. Kijk met dit kanaal live naar voetbal, tennis en meer. Formule 1 is helaas niet meer te live te bekijken via de kabelaar vanaf 2022.

Alleen bij duurdere internetabonnementen zitten de opties Opnemen en on-demand inbegrepen. Makkelijk is de Netflix app via het menu. Het voordeel van interactieve-tv zijn de extra mogelijkheden waarvoor je de Ziggo Mediabox nodig hebt:

 • Live pauzeren.
 • Programma opnemen.
 • Programma gemist.
 • Begin gemist.
 • Video on demand.

Ziggo mobiele abonnementen

Heb je Ziggo internet thuis? Het samenvoegen van internet en mobiel van Vodafone op hetzelfde adres biedt extra voordelen. VodafoneZiggo biedt je dan de volgende prijzen aan:

AbonnementData*BelminutenPrijs per maand*
Start M5 GB150€ 12,50
Start XL20 GB150€ 15,-
Red40 GBOnbeperkt€ 19,50
Red Together100 GBOnbeperkt€ 23,-
Red UnlimitedOnbeperkt**Onbeperkt€ 25,-

Daarnaast zijn er andere extra's zoals:

 • Dubbele Data: Je kunt de dubbele databundel vinden in de My Vodafone app of op de website bij je verbruik. Dit betekent dat je meer data kunt gebruiken voor mobiel internet.
 • Extra tv-pakket en beveiliging van Ziggo: Je ontvangt een extra tv-pakket en het Safe Online XL-pakket voor een verbeterde online beveiliging.

Voordelen en nadelen van Ziggo

Zoals elke internetprovider heeft ook Ziggo zijn voordelen en nadelen.

Pluspunten Ziggo:

 • Internet via coax is snel en stabiel.
 • Gratis Ziggo sport met live sport.
 • Kosteloos meerdere tv's aansluiten.
 • Combineer vast met mobiel voor extra voordelen.
 • Ziggo Go app voor tv kijken op meerdere schermen.

Minpunten:

 • Uploaden gaat ontzettend traag.
 • Opnemen en on-demand alleen bij duurdere abonnementen.
 • Coaxkabel gevoelig voor storing.
 • Hoge abonnementskosten.
 • Live voetbal niet meer in het basispakket.
 • Geen live Formule 1 meer.

Over VodafoneZiggo

De Nederlandse tak van Vodafone, een bekend internationaal bedrijf, kocht Libertel in 2003. In 2016 fuseerde het met Ziggo. Vandaag is de helft van VodafoneZiggo eigendom van Vodafone en de andere helft van Liberty Global.

Van de ongeveer 3,7 miljoen klanten gebruiken 1,5 miljoen zowel het mobiele als het vaste netwerk van VodafoneZiggo. Hierdoor heeft de provider de grootste marktpositie voor vaste diensten in Nederland.

Contact Ziggo klantenservice

Telefoonnummer: 0900-1884
Bereikbaar: Werkdagen van 06:00 tot 00:00
Adres: Ziggo
Postbus 43048
3540AA Utrecht

Algemene voorwaarden van Ziggo

Welke Ziggo aanbiedingen zijn er?

Wil je profiteren van een aanbieding van Ziggo? Bekijk dan snel het overzicht van alle actuele Ziggo aanbiedingen. Zo kun je kiezen voor een voordelige alles-in-1 pakket of juist voor losse diensten zoals internet, televisie of telefonie. Check regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van alle nieuwe Ziggo aanbiedingen!

Ziggo ervaringen van klanten

Heb je ervaring met Ziggo als provider, laat dan graag een review achter.

Deel jouw ervaring over Ziggo

Jouw waardering:

klik op het aantal gewenste sterren

Alle internetproviders vergelijken

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend