Hoe werkt programma opnemen op afstand?

opnemen

Wil je een programma opnemen op afstand, bijvoorbeeld omdat je in de file staat of de trein vertraging heeft en je jouw favoriete televisie show niet wil missen? Dankzij digitale tv en apps voor smartphones en tablets is het mogelijk om de digitale recorder op afstand in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer en programma hoeft te missen en je er eenvoudig voor zorgt dat je op kunt nemen wat je wenst. Op dit moment is het opnemen op afstand beschikbaar bij een aantal van de aanbieders van digitale tv.

Digitale TV

Je hebt in ieder geval digitale tv nodig om het opnemen op afstand toe te kunnen passen. Stap over van analoge tv of maak gebruik van een aanvullende digitale videorecorder waarmee je de mogelijkheid hebt om de programma’s op te nemen. Het is van belang dat je gebruik maakt van deze digitale apparatuur, aangezien deze het mogelijk maken om verbinding te maken met het internet. Je kunt dan met je smartphone of tablet online een signaal versturen dat een bepaald programma opgenomen dient te worden, zodat je het bij thuiskomst kunt bekijken.

App op smartphone of tablet

De verschillende providers van digitale tv werken tegenwoordig eigenlijk allemaal met een eigen app. Dat betekent dat je een applicatie van Ziggo, KPN of UPC kunt downloaden, waardoor je er een aantal aanvullende mogelijkheden bij krijgt. Op dit moment zorgen de apps van KPN en UPC er voor dat je de mogelijkheid hebt om een programma op afstand op te nemen. Je kunt via de app aangeven welk programma je graag wilt bekijken op het moment dat je thuis komt. Je kunt dit doen door in de app naar de gids te bladeren en daar aan te geven welk programma je denkt te gaan missen. Vervolgens stel je hiermee op afstand de video recorder in, die het programma op zal nemen.

Onderweg of op kantoor

Het op afstand opnemen van programma’s is vooral interessant wanneer je nog onderweg bent en toch graag een show wil bekijken. Ga je eigenlijk te laat weg van kantoor, of zit het verkeer tegen en zorgt dit ervoor dat je waarschijnlijk te laat thuis zal zijn? Het is niet langer nodig om gehaast naar huis te reizen, want in plaats daarvan kan je het programma als het ware op jou laten wachten. Je kunt het programma op afstand opnemen, zodat je het in kunt schakelen zodra je thuis bent en het eten op tafel staat.

TV programma kijken

Dankzij digitale tv en applicaties kan je een programma kijken wanneer je dat wenst, ook wanneer je bij het van huis gaan vergeten bent om de video recorder in te stellen. Ben je op vakantie en bedenk je ineens dat er een belangrijke show uitgezonden zou worden, of dat je vergeten bent om de videorecorder in te stellen voor die ene serie die je volgt? Geen probleem, wanneer je een internetverbinding tot beschikking hebt kan je een programma opnemen. Houd er rekening mee dat de videorecorder in bepaalde gevallen op standby dient te staan om van deze mogelijkheid gebruik te kunnen maken.

Aanbieders van digitale tv

De verschillende aanbieders van digitale tv werken stuk voor stuk hard aan de mogelijkheden om op een zo flexibel mogelijke manier gebruik te kunnen maken van televisie en daar hoort ook het opnemen op afstand bij. Momenteel zijn KPN en UPC hier verder in dan Ziggo, maar het is desalniettemin verstandig om de ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Zo kan ook jij binnenkort opnemen op afstand, waardoor je dat ene programma dat je graag wil zien niet meer hoeft te missen.