Kies je internetpakket

internetpakketten

Welk internetpakket past het beste bij jou? Er zijn veel verschillende pakketten met uiteenlopende prijzen en snelheden waaruit je kunt kiezen. De maximaal te behalen snelheid is deels afhankelijk van het type verbinding zoals DSL, glasvezel en kabel. Bedenk eerst naar wat voor internetpakket je op zoek bent.

DSL, kabel of glasvezel

Internet via DSL en de kabel kan behoorlijke snelheden bereiken, maar deze leggen het af bij internet via glasvezel. Bovendien werkt het uploaden via glasvezel even snel als het downloaden en bij DSL en kabel ligt de uploadsnelheid altijd een stuk lager. Tenslotte kan er, afhankelijk van de afstand van je adres tot aan de centrale, verlies van snelheid optreden bij DSL en de kabel.

De afgelopen jaren worden steeds meer huishoudens in Nederland aangesloten op het glasvezelnetwerk. De kans is daarom steeds groter dat je hier gebruik van kunt maken.

Snelheid

De snelheid die je nodig hebt om prettig te kunnen internetten is voor iedereen anders. Gebruik je het internet om te kunnen surfen en mailen, dan is een snelheid tot 20 Mbps meer dan voldoende. Kies een abonnement vanaf 50Mbps wanneer je ook grote bestanden (muziek, films etc) snel wilt kunnen downloaden. Hogere snelheden zijn ook prettig als je met meerdere personen tegelijk wilt internetten.

Tip: Wil je weten hoe snel je huidige internetverbinding is? Test je internetsnelheid om na te gaan hoe snel je momenteel kunt uploaden en downloaden.

Alles in één internetpakket

Een totaalpakket met televisie, bellen en internet biedt je het meeste gemak en doorgaans een scherpe prijs. Je kan ook kiezen om een internet abonnement zonder televisie en telefonie af te sluiten. Met onze internet vergelijker zie je in een overzicht welke internetpakketten op jouw adres beschikbaar zijn met daarbij alle informatie die nodig is om tot de beste keuze te komen.